Bieber fever

Een gevalletje Bieber fever

Van fans van Justin Bieber wordt wel gezegd dat ze lijden aan ‘Bieber fever’. De liefde van Nova voor Justin blijkt nog springlevend te zijn, want zijn nieuwe cd is uit en ze vindt het helemaal prachtig. Er is geen andere muziek waarvan ze zo aan het dansen slaat.

Maar met de Bieber fever nam ze het wel erg letterlijk deze keer, want na een vervelende kou die al weer de hele week dwars zit, ging het met Nova’s eet- en drinklust ineens hard omlaag en het was duidelijk dat ze niet goed in haar vel zat. Veel drama en tranen en oh jee, zelfs haar favoriete hapje, yoghurt, wilde de absoluut niet in. Dus we gaven haar voor het slapen gaan wat pijnstiller en hoopten maar dat ze dan goed zou slapen.

Om 22.00 was ze echter al weer wakker en het was niet goed. Haar ademhaling was erg oppervlakkig en erg snel. Het leek erop alsof ze geen lucht kreeg. Het arme kind was doodongelukkig en na veel knuffelen en wiegen viel ze uiteindelijk terug in slaap. We hadden inmiddels vastgesteld dat het geen noodgeval was, dus we besloten de humidifier aan te zetten op haar kamer, haar in te smeren met Vaporub en ’s morgens vroeg opnieuw te evalueren.

Vanmorgen om 5.00 werd ons hoopje ellende al wakker en deze keer met een flinke koorts erbij. Haar ademhaling was nog hetzelfde dus om 8.00 uur stond ik direct met haar bij de kinderarts. Er werd vastgesteld dat Nova inderdaad een stevige koorts te pakken had en ook nog maar weer eens een oorontsteking. Dr. Erin gaf haar een flinke dosis Advil en dacht dat het snelle ademen te wijten was aan haar lichaam dat wanhopig probeerde om af te koelen. Nova’s hartslag was aan de hoge kant, het zuurstofgehalte in haar bloed aan de lage kant en het was de vraag of ze misschien een longontsteking had.

Een kus voor zijn zieke zus

Bij een kantoor verderop werden er vervolgens een paar rontgenfoto’s gemaakt van Nova’s borstkas en die resultaten werden direct teruggestuurd naar het kantoor van de pediater. Gelukkig bleek er geen sprake te zijn van een longontsteking en bij een tweede meting was de hartslag iets rustiger en het zuurstofniveau in haar bloed wat verbeterd.

Het plan van aanpak is dus om de koorts laag te houden, weer een kuur antibiotica slikken en maandag op controle. En tot die tijd heel veel knuffels!

2 gedachten over “Bieber fever”

 1. Dat is schrikken en wat sneu dat Nova zo ziek is. Ik hoop dat ze snel weer beter wordt en dat de oorontsteking weg blijft. Geef haar maar een lekkere knuffel en vertroetel haar maar lekker, dat verdient ze wel.
  Heel veel liefs en ook een dikke knuffel voor Alex. Tot ziens en tot skype.

  Like

 2. Aan het blijde gezichtje en de activiteit in het zwembad te zien heeft Nova het ergste van de (Bieber-)fever weer achter de rug. Gelukkig maar!

  Groetjes voor allemaal, ook van Jan,
  Marleen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s