Happy birthday, USA!

Het is al weer even geleden dat het 4 juli was, maar op deze nationale feestdag wordt in Amerika gevierd dat ze op deze dag in 1776 hun onafhankelijkheid van de Engelsen verklaarden. Traditioneel gezien gaat dat gepaard met optochten en vuurwerk en Alex is nu oud genoeg om belangstelling te hebben voor het geknal en geflits dat daarbij hoort.

We kopen zelf eerlijk gezegd nooit vuurwerk, maar op de avond van 3 juli kwamen we bij onze buren de Jeffers terecht en zij hadden wel wat vuurwerk gehaald, bij een kennis die een standje had en omdat ze uit sympathie e.e.a. hadden meegenomen. Aangezien ze op 4 juli niet eens thuis zouden zijn, besloten ze om hun knallers op 3 juli af te steken en we waren welkom om te komen kijken.

De kinderen hebben tot 22.15 vol spanning naar het vuurwerk gekeken en in het geval van Alex ook zelf wat mogen ‘afsteken’. Toen we zagen wat een lol hij erin had, konden we het natuurlijk niet laten om zelf ook een paar knallers en sterretjes te halen, en die mochten Alex en Nova op 4 juli uiteindelijk gebruiken om ‘hun’ onafhankelijkheid te vieren. Tenslotte zijn het allebei pure Amerikaantjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s