Van vakantie vieren word je moe

Twee...
In de zon in de Hatcher Garden

Het is al weer 5 maart en de dagen vliegen voorbij. Er is zo veel te doen en opa en oma moeten zo veel dingen zien dat de tijd niet loopt maar rent. Het weer laat zich van allerlei kanten zien: mooi en zonnig, bewolkt, soms koel en zelfs al een keer een drup regen. We passen onze activiteiten dan ook aan aan wat het weer ons biedt.

Op vrijdag hebben we het rustig aan gedaan en zijn we alleen even naar Wal-Mart geweest. Alex en Nova hadden zo veel nieuw speelgoed om mee te spelen dat ze daar een groot deel van de dag mee zoet waren. Aan de overkant van de Wal-Mart ligt een nieuw speeltuintje waar de kinderen nog een tijdje gespeeld hebben, maar de wind was koud die dag en op een open stuk is dat extra goed merkbaar. Dus dan maar weer lekker terug naar binnen.

De Kindle biedt familie-entertainment
Samen om de Kindle heen

Op zaterdag zou het regenen en zodoende hadden we ons opgesplitst in twee teams: oma en mama naar de hobbywinkel en de mannen naar de doe-het-zelver. Bij Chuck E. Cheese (waar Alex ook zijn verjaardagsfeestje gevierd heeft) kwamen we weer allemaal samen voor een paar uur heerlijk spelen. In totaal hadden we 200 speelmuntjes en ALLES was op! Zelfs opa waagde zich op het laatst nog aan een spelletje. Nova had het grootste deel van haar muntjes in de ritjes gestopt, een trein, een bulldozer en een brandweerauto. Ze ging van de een naar de ander en klikte zichzelf steeds mooi vast. Alex heeft allerlei spellen uitgeprobeerd en had ook in de gaten dat je, hoe beter je een spel kunt spelen, steeds meer tickets kunt veroveren (tickets kun je inleveren tegen prijzen).

Op zondag zijn we eerst bij Harbor Freight Tools geweest om nog eens naar wat gereedschap te kijken en daarna doorgegaan naar de Hatcher Garden voor een wandeling. Het was prachtig weer met een heerlijk zonnetje, dus daar hebben we fijn van geprofiteerd. Op weg naar huis hebben we geluncht met een broodje van Jimmy John’s en een koffie van Starbucks toe, nog maar weer eens lekker smikkelen.

IMG_2878
Zo, daar kunnen we voorlopig weer mee vooruit

Op maandag zijn Rob en opa naar Costco gegaan om het verjaardagscadeau van Nova te halen, een superleuk nieuw houten speelhuisje voor in de tuin. Om even na 11 uur ’s morgens kwamen ze er mee thuis en vlak voor 18.00 stond het ding helemaal in elkaar. Het was lente-achtig weer en de snoeten waren zelfs al lichtverbrand in de zon. Nova was verschrikkelijk blij met haar nieuwe onderkomen en ook Alex is er erg mee ingenomen, ze hebben meteen een boel gefantaseerd en druk gespeeld. Dat komt wel goed deze zomer!

Vandaag, dinsdag, is Rob weer aan het werk, maar gaan wij gewoon door. Eerst met de kinderen naar het voorleesuur in de bieb, waar juffrouw Jane de vakantievierders uit Nederland van harte welkom heette. Ze vond het erg speciaal dat ze erbij waren. Daarna boodschappen doen en heerlijk lunchen bij Panera, nog een keertje stoppen bij Harbor Freight Tools (deze keer om lijmtangen te halen — als opa er is, groeit onze verzameling gereedschappen en toebehoren meestal ook flink) en tenslotte naar Toys R Us zodat de kinderen nog een speeltje konden uitzoeken. Maar hee, wat is dat? Allebei de kleintjes in diepe slaap gevallen in de auto! Tja, Toys R Us houden we dus nog tegoed voor een volgende ronde! De eerste vakantieweek gaat zodoende snel voorbij en als het weer meewerkt, willen we aanstaand weekend een trip maken naar Charleston aan de kust. Lijkt ons ook erg leuk!

2 gedachten over “Van vakantie vieren word je moe”

  1. Leuk om te lezen DAT ook Oma en Opa Meijel bezig blijven en zich amuseren.
    We blijven het volgen hoor.
    Heel veel groetjes vanuit Leivere

    Like

  2. Lieve Oma Riek en Opa Sjraar, Joyce, Rob, Alex en Nova,

    Met een glimlach lezen we jullie activiteiten en bezigheden.
    Wat een actieve vakantie!
    Van speeltuintje naar hobby en doe-het-zelf winkel,
    speelmuntjes inzetten…het lijkt wel kermis!
    Wandelen met de kleinkinderen, lekker kopje koffie, broodje onderweg…dat is genieten!
    Dan het geweldig huisje voor Nova’s verjaardag. heuse ramen en bloembakken, een gevelversiering onder het dak.En dan een opa die vol overgave uit de riante woning kruipt!
    Zo mooi om te zien!
    De kinderen, gezellig op schoot bij Opa en Oma Meijel.
    Ze zijn er helemaal voor hen!! Alle tijd van de wereld… samen spelen… het lijkt of deze jonge kids hen nog een heleboel willen leren!

    Voor ieder ver weg van ons: Pak elke dag en geniet van elkaar!
    We blijven jullie volgen.
    Liefs uit Leveroy.

    PS
    Altijd boeiend om jullie verhalen te lezen, Rob en Joyce!
    We kunnen ons helemaal inleven in de belevenissen van Alex en Nova!

    Like

Plaats een reactie