Sjraar-dag

Al weken zien we de datum, 10 augustus, dichterbij komen en morgen is het zover. Sjraar zou zijn 68ste verjaardag gevierd hebben, ongetwijfeld in goed gezelschap van dierbaren. We zouden met Skype gebeld hebben om hem te feliciteren en de kinderen zouden een prachtige versie van ‘happy birthday’ gezongen hebben. Hij zou ons vertellen of de verjaardagskaart die ik voor hem gemaakt had al was bezorgd door de post en hoe mooi hij de tekeningen van de kinderen vindt. Deze dag heeft nu natuurlijk een heel andere betekenis gekregen en ik kan me voorstellen dat dat voor heel veel mensen geldt. Bovendien geldt voor ons, achterblijvers, dat we deze dag nu een totaal andere invulling gaan geven.

Afgelopen maart, druk in de weer met Alex en Nova op de schommel.

Wij hebben zelf besloten om de dag in te vullen met activiteiten die Sjraar leuk vond om te doen, zij het hier of in Meijel. Gewoon, kleine dingen waar hij van genoot, want het was een man die het meest hield van simpele dingen. Het hoefde nooit zo heel ingewikkeld, zeker niet als het over eten ging, want dan had hij bij voorkeur de lekkere dingen die Riek hem voorschotelde. Een doe-het-zelver in hart en nieren en een uitgesproken tuinman, hoe kun je zo iemand het beste eren? Morgen komt de lokale Gamma een berg mulch brengen zodat we ’s morgens in de tuin kunnen werken. We hebben gepland om bij Subway te lunchen, de broodjeszaak waar hij het liefst kwam. ’s Middags een bezoek aan de doe-het-zelf-winkel waar hij bij zijn laatste bezoek bijzonder van gecharmeerd raakte, Harbor Freight Tools. Een bezoekje aan de recent geplaatste steen in de Hatcher Garden mag natuurlijk niet ontbreken. En wat we heel zeker gaan doen is een lekker ijsje eten, want dat had hij echt graag. Met de kinderen gaan we herinneringen ophalen aan de opa die voor hen zijn vliegangst overwon. Ik hoop van harte dat wie dit leest, waar en wie je ook bent, op een vergelijkbare wijze Sjraar zal herdenken. 10 Augustus is vanaf nu Sjraar-dag.

Eén gedachte over “Sjraar-dag”

  1. Ik krijg kippenvel als ik je blog lees. Je hebt er een hele gedenkwaardige dag van gemaakt. Ik denk dat Sjraar en Riek tevreden zullen kijken hoe jullie de dag in hun stijl hebben ingevuld. De herinnering aan hen wordt voor Alex en Nova op een hele bijzondere wijze in ere gehouden. Zij zullen hen nooit vergeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s