Op zoek naar de herfst

Genieten van de herfst.

We naderen november en dat is wanneer de herfstkleuren in de Upstate altijd ‘pieken’. In de eerste week van de elfde maand vind je meestal het hoogtepunt qua kleuren in de natuur. Toen we twee weekenden geleden met de camera op pad gingen om fraaie foto’s te maken van de in vuur staande bomen, viel het resultaat erg tegen. Er was nog heel veel groen en de verkleuring die we zagen was alleen geel of in sommige gevallen al bruin. Waar blijft het vlammende oranje en rood?

In de bergen ligt het herfst-hoogtepunt een paar weken vroeger en toen we dit weekend in de omgeving van Chimney Rock waren, konden we de kleurenpracht in alle glorie vinden. Wat een adembenemend gezicht! Op zondag hebben we een druk programma afgewerkt bij Sky Top Orchard, Lyda Farms, teruggereden door Chimney Rock (waar het beredruk was) en uiteindelijk geeindigd op Strawberry Hill USA, waar we nog een huifkartocht hebben gemaakt en een milkshake gedronken.

How tall this Fall? Nova is 89cm en Alex 107cm!

Het was een prachtige dag na een week lang koud weer door zeer koele lucht die uit Canada was aangevoerd, wat voor temperaturen zorgde die aanmerkelijk koeler waren dan normaal voor deze tijd. We hebben zelfs de eerste nachtvorst al gehad met als laagste temperatuur -3 graden. Rob moest drie ochtenden op rij ijs van de ramen van zijn auto krabben!

Inmiddels is het weer gewoon 24 graden met volle zon, waar we helaas alleen binnen van kunnen genieten. Nova heeft een bronchitis te pakken en Alex heeft zo’n kramp in zijn been vandaag dat hij er niet of nauwelijks op kan staan. Hopelijk zijn ze er snel weer bovenop zodat ze met volle teugen van het kinderhoogtepunt van de herfst kunnen genieten: Halloween!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s