Een laatste groet

De laatste kaart voor Riek, in het scrapbook-album.

Op enkele dagen na is het al weer 6 maanden geleden dat een zeer noodlottig ongeval ons leven op z’n kop zette. Vandaag zou Riek 65 zijn geworden en in het bijzijn van veel familie en vrienden een dag lang gefeest hebben. Vandaag is een dag dat we in het bijzonder denken aan onze lieve moeder, schoonmoeder en oma. We missen haar nog elke dag.

Wanneer mensen plotseling wegvallen, denk je vaak aan de dingen die nog hadden moeten gebeuren. Dromen die niet meer uitkomen, reizen die nog gemaakt hadden moeten worden, beloftes die niet meer waargemaakt kunnen worden. Natuurlijk, er zijn vele herinneringen waar je je mee kunt troosten, maar er blijft altijd de wens om nog een keer met iemand te kunnen praten, ze een knuffel te kunnen geven en te zeggen wat ze voor je betekenen.

De laatste keer dat ik Riek sprak op Skype, beloofde ik haar om alsnog een kaart voor moederdag te maken. Ik had er gewoon geen tijd voor gehad en had een kaart in de winkel gekocht, met in mijn achterhoofd het idee dat mijn eigen kaart er spoedig na zou volgen. “Ach, dat hoeft toch niet, ik vind dit ook een mooie kaart!” stelde ze mij gerust. Maar ik wilde het gewoon graag doen, omdat het voor mij een manier is om te laten zien dat ik iemand bijzonder vind. Een dag na mijn belofte kwam het verschrikkelijke nieuws.

Heel bijzonder om te hebben.

Dat verdriet soms in kleine dingen zit, bleek al snel. Ik voelde me schuldig dat ik niet had kunnen nakomen wat ik haar beloofd had. En na een poosje besefte ik dat ik mijn belofte alsnog kon inlossen. Ik heb drie dagen gewerkt aan een kaart en deze zit nu in mijn scrapbook, met de tekst erop die ik haar had willen sturen. Het brengt haar niet terug, maar ik voel me er wel beter bij.

In hetzelfde album zit een pagina over de briefjes die ze stuurde bij elk pakje voor de kinderen. Er kwam zo vaak een groot of klein pak uit Meijel en altijd zat er wel een klein briefje bij. Ik heb ze steeds bewaard en nu zijn ze verzameld in het scrapbook voor de kinderen. Als ze straks groot zijn, kunnen ze zien wat voor een bijzondere, warme en lieve vrouw hun oma Riek was.

2 gedachten over “Een laatste groet”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s