Dag, 2013

Daar is hij dan, de allerlaatste dag van het jaar. Het jaar 2013 werd gekenmerkt door veel lachen, meestal met en om de kinderen en tijdens twee heerlijke vakanties met de opa’s en oma’s. En natuurlijk werd dit jaar vooral getekend door een inktzwarte dag, die elke dag die daarna kwam sterk gekleurd heeft.

Het maakt de wensen rondom de feestdagen tweeledig. Je wenst iedereen het allerbeste toe, en je meent het van harte, maar het drukt je steeds opnieuw met je neus op de harde feiten. Elke dag die verstrijkt is een dag verder vandaan bij hen, die er niet meer zijn. Je kijkt uit naar de nieuwe belofte van het jaar dat gaat beginnen, maar denkt weemoedig terug aan het betekenisvolle jaar dat je afsluit.

Dit gevoel is niet uniek voor ons. Ik heb eens gezocht naar uitspraken over Nieuwjaar en daar vind je veel teksten die bitterzoet van aard zijn. Bijvoorbeeld:

“Een optimist blijft op oudejaarsavond op om het nieuwe jaar te ervaren. Een pessimist blijft op om er zeker van te zijn dat het oude jaar vertrekt.”

“Het einde van het jaar is geen einde en geen begin, maar een voortgaan met alle wijsheid die ervaring ons kan bijbrengen.”

“Veel mensen zien uit naar het nieuwe jaar om een nieuwe start te maken met hun oude gewoonten.”

Welke betekenis deze dag ook voor jou heeft, wij wensen ieder een hart vol liefde en veel gelegenheden om dit in 2014 met anderen te delen.

Eén gedachte over “Dag, 2013”

 1. Lieve Rob -Joyce en kids,

  Wij wensen jullie alle goeds toe voor 2014.

  Moge mooie herinneringen jullie verwarmen in moeilijke tijden.

  Lieve groetjes, Jos en Ans

  ps. mooie foto’ s en leuke filmpjes van jullie kids

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s