Brrrr

Wat kan het soms snel veranderen. In de week van kerst zaten we met 26 graden in de dierentuin een ijsje te eten, vandaag zijn er kouderecords gebroken en is het bibberen geblazen bij temperaturen ver onder nul en gevoelstemperaturen die nog een stuk daaronder liggen.

Een bevroren vuurtoren in Michigan.
Een bevroren vuurtoren in Michigan.

In South Carolina mogen we niet eens mopperen met -13 graden, elders in het land is het nog vele malen kouder en ronduit levensgevaarlijk om de straat op te gaan. Ik zie op nieuwssite http://www.nu.nl regelmatig berichtjes staan over de kou in de VS en ik kan me voorstellen dat je denkt, pfff… nou weten we het wel hoor! Maar als je hier niet woont, is het waarschijnlijk moeilijk om je voor te stellen hoe extreem het weer hier kan zijn. In Illinois was het vandaag kouder dan op de Zuidpool. In Canada waren de auto’s aan de straat vastgevroren. Het regent indrukwekkende foto’s van bevroren objecten.  Waar wij wonen is het ook nog een zo dat extreme kou zo zeldzaam is dat men er simpelweg niet op voorbereid is. In staten als Minnesota, dat tegen Canada aan ligt, kan men veel beter met sneeuw en kou overweg, maar zelfs daar lag het openbare leven volledig plat door deze zogeheten ‘polar vortex’.

Vanmorgen vloog om kwart over zes onze stroom eruit en je wilt niet weten hoe snel de temperatuur in huis zakte. Tegen 8 uur was het nog 13 graden binnen. Rob is gaan werken en ik ben met de kinderen naar de McDonald’s gevlucht, waar het warm was, ik een kop koffie kon drinken en de kinderen konden spelen. De scholen waren vanmorgen gesloten vanwege de kou. Toen we later thuis kwamen (en de stroom het gelukkig weer deed), zag ik dat in de zandbak in een nacht tijd 5 cm ijs was ontstaan! We klappertanden nog eventjes door want ook komende nacht wordt het weer flink koud. Daarna zou het stilletjes aan beter moeten worden. Dat hopen we dan maar!

Eén gedachte over “Brrrr”

  1. Dat is wennen, die koude, extra vervelend als de stroom is uitgevallen. Ik denk dat de kinderen geen bezwaar hebben gemaakt om de tijd door te brengen bij McDonalds. Zij denken vast, dat mag wat ons betreft vaker gebeuren.
    Gelukkig was de stroomuitval voor korte duur, we blijven de weerberichten bij jullie volgen. Ik verwacht dat Europa nog wel aan de beurt komt met de winterkoude.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s