En dan nu het weerbericht

Weet je nog, het bericht over Pax? Dat was toch echt pas vorige week en het is een sensationele week geweest wat betreft het weer. Na vier dagen sneeuw en ijs werd het spontaan lente. Heerlijk weer! Jassen uit, t-shirts aan. Maar wacht, wat is dat? Op vrijdagavond werden we getroffen door een aardbeving van 4.4 op de schaal van Richter. Op zaterdag volgde de naschok van 3.7. Het stelde allemaal niet zo gek veel voor natuurlijk, maar maf is het wel.

Van sneeuw naar 25 graden in een week tijd. Tja.

Inmiddels heeft het kwik de 25 graden bereikt en is het fabelachtig mooi weer, maar dat komt niet zonder gevolgen. Gisternacht werden we opgeschrikt door een woest onweer midden in de nacht. Het knalde dat het een lieve lust was en als gevolg waren we onze telefoon- en internetverbinding kwijt. Gelukkig is het weer hersteld, maar we bereiden ons alvast voor op de volgende storing. Ook voor de komende nacht staan er onstuimige onweersbuien op het menu, omdat de zeer warme lucht gaat knallen met een koufront.

Naar verluidt krijgen we, na opnieuw een zeer mooi weekend, volgende week weer aanmerkelijk koeler weer, nachtvorst en misschien 10 graden overdag. Je kunt het je bijna niet voorstellen als je nu naar buiten kijkt. Moeder Natuur is echt danig in de war, hoor!

UPDATE: Op vrijdagmorgen komt er nog even een tornado waarschuwing bovenop. Hoezo onstuimig weer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s