Op naar Kindergarten

De vakantie is inmiddels over de helft dus het aftellen naar de eerste dag van Kindergarten kan nu echt van start. Van andere moeders met kinderen in dezelfde leeftijd heb ik al gehoord dat ze brieven hebben ontvangen met informatie aangaande het komende schooljaar, de naam van de juf en de klasgenoten en welke schoolbenodigdheden vereist zijn.

Bonuspunten voor wie kan lezen wat er op de tas van Alex staat
Al helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar

Alex had aan het eind van pre-K al een lijst in zijn tas zitten met daarop de schoolspullen die hij nodig heeft voor Kindergarten en natuurlijk heb ik alles al in huis, zelfs de dingen die ‘optioneel’ zijn. Als je een beetje oplet, kun je momenteel erg scherpe aanbiedingen vinden. Scharen voor een kwartje, gummetjes voor een cent, 4 plakstiften voor 25c en meer van dat. We hebben een paar keer flink ingeslagen (een tas vol schoolspullen voor iets meer dan 2 dollar!) en dat lijkt misschien overdreven omdat Alex lang niet alles nodig zal hebben, maar ik heb aan het eind van zijn vorige schooljaar geleerd dat het gebruikelijk is om de juf materialen te geven voor in het klaslokaal als onderdeel van ‘teacher appreciation’ en alle dingen die we over hebben, krijgen op die manier een goede bestemming.

Alex is overigens zeer enthousiast over Kindergarten, hij mist het naar school gaan en heeft totaal geen schrik voor wat komen gaat. Hij was dan ook heel blij toen vandaag zijn nieuwe rugzak met de post kwam, die we afgelopen vrijdag op internet hadden uitgezocht. Verrassend genoeg heeft hij gekozen voor een rode tas en een bijpassende blauwe lunchtrommel. We hebben eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar welke tas van goede kwaliteit is, want je wordt overspoeld met aanbiedingen voor velerlei rugzakken, veelal met afbeeldingen van populaire films, series en superhelden. Bij die tassen betaal je voornamelijk voor het plaatje dat erop staat en valt de kwaliteit behoorlijk tegen. De tas die we nu hebben, is ietsje duurder en zou het hele lagere schooltraject moeten kunnen meegaan, dus we zullen het zien. Eerst nog maar eens beginnen aan het eerste jaar!

Eén gedachte over “Op naar Kindergarten”

  1. Alex en Nova weer helemaal klaar voor school. Ik hoop dat Alex niet zoveel huiswerk krijgt als dat zijn rugzak groot is.
    Beiden trots met de rugzak op de foto, wat gaat de tijd snel, dat ze nu allebei alweer naar school gaan. Alex leest zijn eerste woordjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s