Stilte

image_largeOp het moment dat ik dit schrijf, is er een vliegtuig onderweg naar Eindhoven Airport met daarin de lichamen van de eerste Nederlandse slachtoffers die zijn omgekomen bij de vliegtuigramp in Oekraine. Wat daar is voorgevallen, vult me nog steeds met ongeloof. Dat het uberhaupt gebeurd is en daarna het ronduit genante gesol met slachtoffers is zeer moeilijk te verteren. Het idee dat de verantwoordelijken zich hullen in stilte is niet te verkroppen. Maar vooral de gedachte aan het moment van het ongeluk, van al die mensen die zich vastgrijpen aan hun geliefden in de wetenschap dat dat het einde is, is afgrijselijk. Voor veel mensen aan boord van MH17 was de dag vol belofte begonnen, vrolijk, onderweg naar een vakantiebestemming, op avontuur. Voor anderen was het de weg terug naar huis, naar de mensen die ze misten. Wat er vervolgens gebeurde, is met geen pen te beschrijven.

Helaas kunnen we ons een beetje voorstellen hoe de nabestaanden zich voelen. Een dag die zo mooi begon, zo onschuldig was, verandert zomaar in een drama. Het ene moment zwaai je iemand uit, het volgende moment is iemand er niet meer door toedoen van een onoplettende derde. Geen enkele waarschuwing. Volstrekt zinloos. Een dom ongeluk. Maar daarna eeuwige pijn en altijd onbeantwoorde vragen.

Vandaag denken we aan de 298 mensen aan boord van de vlucht Amsterdam-Kuala Lumpur en we kunnen alleen maar hopen dat zij die achterblijven, met name de families uit Eindhoven en Neerkant, de kracht vinden om door te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s