Een actieve vakantie

De zomervakantie raast onverminderd voort en het is tot op heden een vrij actieve bedoening. Het zwembad speelt daarbij een grote rol, maar deze week hadden we ook nog een aantal andere dingen te doen. Alex is twee weken geleden begonnen met karate en heeft inmiddels vier lessen gehad. Nova had deze week een aantal balletlessen bij juf Lauren, zij het voor het eerst in de balletstudio in plaats van op school, want daar komt ze natuurlijk niet meer. Nova zou eigenlijk balletkamp hebben deze week, maar aangezien er maar twee meisjes zich hadden ingeschreven, was het een beetje moeilijk om daar 4x een blok van 3 uur mee te vullen. In plaats daarvan gaat ze meedoen met het danskamp in augustus en had juf Lauren ter compensatie twee lessen ingepland voor deze week. Dat konden we erg waarderen, want Nova mist de balletlessen enorm en was zeer blij dat ze weer eventjes de tutu aankon. En iets anders, wat op school niet wordt gedaan, namelijk tapdansen erbij! De oude tapschoenen van Alex passen haar nu ongeveer, dus ze had het juiste schoeisel in huis. En wat vond ze het prachtig om te doen!

De meeste karatescholen bieden tijdens de zomervakantie een aantal kampen aan (dit geldt overigens voor veel sporten) maar we hadden er eentje in de buurt gevonden die gewoon les geeft. Alex mocht eerst twee proeflessen komen doen voordat we beslisten of hij al dan geen lid zou worden van Revolution Martial Arts. Maar natuurlijk had hij er lol in en zodoende is hij nu officieel een ‘white belt’, want bij de aanschaf van het studio-uniform zit ook je eerste ‘obi’. Alex is er zeer trots op en ging na zijn les direct informeren wanneer hij er een streepje bij kreeg in een andere kleur. Het ontbreekt dus niet aan ambitie!

Wij vinden het meer een activiteit, maar er zijn mensen die bij hoog en laag zweren dat bowlen een sport is. Hoe het ook zij, tijdens een verjaardagsfeestje mochten de kinderen voor het eerst kennismaken met deze… bezigheid en dat beviel goed! We gaan het zeker nog een keertje doen met z’n viertjes binnenkort.

Zwemmen doen wij altijd in het zwembad, maar tijdens een verjaardagsfeestje eerder deze maand mochten de kinderen voor het eerst zwemmen in het meer. Dat was nieuw maar nadat ze aanvankelijk absoluut niet van plan waren het water in te gaan, besloten ze toch al snel dat het veel te leuk was om aan de kant te blijven. Alex had het zelfs zo druk met het spelen met water en zand dat hij de pizza aan zich voorbij liet gaan (maar dat heeft hij later weer goed gemaakt).

Eén gedachte over “Een actieve vakantie”

  1. Dat zijn weer erg leuke filmpjes. Nova beleeft veel plezier aan haar danslessen. Vooral de vrije dans is erg elegant en sierlijk.
    Alex is nog echt voorzichtig met het uitdelen van krachtstoten. Volgens mij heeft hij hier wel aanleg voor. Hij is watervlug en veel bewegingen doet hij thuis ook al.

    Fijn spelen aan het privestrandje, ze krijgen er geen genoeg van. We genieten van de filmbeelden en beleven toch wat ze meemaken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s