Nog een oorlog?

Kaart van Iran.Soms vraag je je af in wat voor wereld je een kind laat opgroeien. We worden via CNN dagelijks overstelpt met zorgwekkende berichten over de strijd om het kostbare goedje olie en spijtig genoeg zijn we op dat gebied voor een groot deel afhankelijk van landen die er nogal enge principes op na houden.

Ongeacht wat de VS beweren, weten we allemaal dat het invallen in Afghanistan en Irak grotendeels gebaseerd is op het veilig stellen van de olietoevoer naar Noord-Amerika. Dit land draait nu eenmaal op olie en een tekort zal de toch al kwetsbare economie nog verder om zeep helpen. Het is de VS er dus alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat het zwarte goud zijn weg naar de Verenigde Staten blijft vinden.

Een van de oliereuzen in het Midden-Oosten, Iran, is sinds gisteren weer actief bezig met het testen van lange-afstandsraketten. Volgens eigen zeggen heeft dit niks met de voorbereiding op een nucleaire oorlog te maken, maar voor het geval iemand in zijn hoofd haalt iets tegen Iran te ondernemen, waarschuwen ze alvast dat bij een eventuele aanval niet geschroomd zal worden om internationaal troetelkind Israel plat te bombarderen. Dat we het even weten.

Een lange-afstandsraket wordt afgeschoten.Nu flirten de VS en Iran al tijden met wederzijdse quasi-dreigementen in de stijl van “Niet dat we het van plan zijn, maar als ze binnenvallen, dan…”. De spanning loopt steeds iets verder op en Amerika brengt zoetjesaan een hoop militair geweld in gereedheid voor het geval het nodig mocht zijn. En dat zijn alleen de berichten die CNN halen, dus achter de schermen is er ongetwijfeld nog veel meer zorgwekkends gaande. Volgens mij zit George Bush bovenop de grote rode knop, voor het geval dat. Het is toch te hopen dat hij aan het einde van zijn laatste termijn geen nieuwe oorlog begint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s