En hoe is het met baby?

In onze zwangerschapsbijbel ‘What To Expect When You’re Expecting’ staat heel mooi beschreven hoe onze kleine baby van week tot week verandert en groeit. Daardoor kun je makkelijk een klein kindje visualiseren en je enigszins voorstellen wat er zich allemaal in je baarmoeder afspeelt.

Baby Hanssen, week 15.Volgens de beschrijvingen die horen bij de 15de week van de zwangerschap is onze zoon of dochter op dit moment ongeveer zo groot als een navelsinaasappel. Da’s toch al een heel formaat! (Maar wel nog veel te klein voor de snoezige kleertjes die we gekocht hebben.) In deze week komen oren en ogen eindelijk op de juiste plaats te zitten en begint de kleine meer en meer te lijken op het beeld dat je van een baby hebt.

Baby Hanssen hoeft zich niet te vervelen, want hij/zij is druk bezig met het strekken en buigen van armpjes en beentjes, vingertjes en teentjes. En hoewel het nog te vroeg is om baby echt te voelen schoppen, kan ik wel degelijk voelen dat er allerlei activiteit in mijn buik is.

Vanaf week 16 kan onze kleine geluid horen, dus vanaf dan moeten we ons af gaan vragen naar welke muziek we gaan luisteren. Onderzoek wijst uit dat de baby ook het zingen van papa en mama kan horen en bovendien na de geboorte kan herkennen, dus het wordt tijd om eens wat stemoefeningen te gaan doen. Het is maar goed dat we een vrijstaand huis hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s