Alles ok aan het baby-front!

Dinsdag was weer een spannende dag voor ons, want de tijd vliegt en we hadden onze volgende controle in het Piedmont. Om 10.30 stonden we geboekt bij Dr. Warren en daaraan voorafgaand moest er natuurlijk het nodige labwerk verricht worden. Mijn pols was deze keer 122, mijn bloeddruk 132 (maar wederom zenuwen natuurlijk) en de afgelopen maand was ik een keurige 2 pond aangekomen.

Baby's hartslag was zo regelmatig als op de afbeelding.Een vrijwillige test die je kunt laten doen is de zogeheten AFP test, waarbij wat bloed wordt afgenomen dat vervolgens getest wordt op alfa-fetoproteine. Aan het AFP niveau kan men zien of de baby eventuele afwijkingen heeft. Dit maakt een vruchtwaterpunctie overbodig, tenzij er inderdaad afwijkingen worden vastgesteld. In dat geval kan er alsnog een vruchtwaterpunctie worden gedaan om zekerheid te bieden. De zuster heeft twee buisjes bloed afgenomen, omdat Rob en ik die test graag willen laten uitvoeren.

Vooralsnog gaan we er vanuit dat baby Hanssen blaakt van gezondheid. Aan de fysieke gesteldheid en gezondheid van mama zal het zeker niet liggen, en Dr. Warren had ook al snel de prachtige, regelmatige hartslag van onze kleine gevonden. Bovendien konden we de baby horen bewegen! Er werd flink gefitnesst in mama’s buik. Dr. Warren was in ieder geval dik tevreden over de vooruitgang.

Eind augustus is de volgende afspraak, maar over twee weken hebben we eerst nog te maken met een andere mijlpaal: de echo! Als het goed is weten we dan eindelijk of we op zoek moeten naar een jongens- of meisjesnaam.

2 gedachten over “Alles ok aan het baby-front!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s