Vampierenliefde

TwilightTwee augustus is een dag waar de Amerikaanse jeugd met smart op zit te wachten. Op deze dag komt het vierde en laatste deel uit van de Twilight-reeks, een serie verhalen over vampieren waar net zo halsreikend naar wordt uitgekeken als de laatste delen van Harry Potter. Met name de vrouwelijke helft van de bevolking kan niet wachten tot het slotstuk in de schappen ligt.

Deze boekenreeks van schrijfster Stephanie Meyer is eerlijk gezegd volledig aan mij voorbij gegaan (het eerste deel verscheen in 2005) maar het is op dit moment onmogelijk om Twilight te missen. Behalve de hype voor het laatste boek, dat op internet en in tijdschriften breed wordt uitgemeten, is er ook veel onrust aangaande de verfilming van het eerste deel dat aan het eind van dit jaar op de grote schermen te zien is.

De Twilight reeks heeft vooral een trouwe schare vrouwelijke volgelingen die hun hart verpand hebben aan de (naar verluid) bloedmooie vampier Edward. Deze Edward heeft een relatie met het kwetsbare meisje Bella, en balanceert steeds tussen de liefde voor zijn vriendin en de bijna onbedwingbare lust eens flink in haar nek te bijten. Dat houdt de lezers nu al drie boeken lang bezig en zaterdag komt eindelijk De cast van Twilight (de film)de ontknoping: geeft Bella haar leven als gewone sterveling op om voor eeuwig bij Edward te blijven, of kiest de schrijfster voor de tragiek van een onmogelijke liefde?

Boekenwinkel Barnes & Noble opent vrijdagnacht om 1 minuut na middernacht zijn deuren om de drommen fans tegemoet te komen. Ik moet zeggen dat ik inmiddels ook wel enigszins benieuwd ben naar het verhaal, dat evenveel fans als haters kent. De enige manier om erachter te komen of het alle ophef waard is, is simpel. Ik heb het boek besteld en kan binnenkort zelf lezen waar half Amerika zich zo druk over maakt.

Eén gedachte over “Vampierenliefde”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s