Een suikeroom op bezoek

Alex and Chretien Toevalligerwijs is, net als vorig jaar in maart, Chretien bij ons op bezoek. En net zoals vorig jaar is een congres in onze ‘buurt’ de reden van zijn trip. Vorig jaar was het een conferentie in Florida, deze keer was hij zelfs nog iets dichterbij, namelijk in Atlanta. Met een huurauto was Chretien na 3 uurtjes rijden in Boiling Springs. Jammergenoeg heeft het de eerste dag van zijn bezoek aan een stuk geregend en moesten we ons amuseren met een paar gehuurde dvds en natuurlijk ons eigen topvermaakje, Alexander.

Op zondag was het gelukkig weer droog en zijn we een dagje naar Asheville geweest. We zijn de toeristische route gereden over highway 176, via Hendersonville waar we een, inmiddels traditioneel, bezoek aan het Black Bear Cafe hebben afgelegd. Eenmaal in Asheville is het heerlijk weer voor een Family portrait at the Flying Frog barwandeling door het stadscentrum.

Van een collega heeft Rob gehoord dat er een leuke gallerie is met werk van lokale kunstenaars. De uitgezette route die we lopen, de Woolworth walk, komt hier al snel langs. Er is inderdaad veel leuk werk te zien en Chretien koopt er een wel heel bijzondere snijplank. We zijn benieuwd of hij daar als hij weer thuis is zijn groenten en fruit op durft te snijden. Later op de middag eten we iets op een terrasje waar de zwangere serveerster geen genoeg kan krijgen van onze kleine knul.

Op maandag maken we er een winkeldagje van. Chretien kan niet terug naar Nederland zonder hier de nodige jurkjes voor zijn petekindje Serena te kopen. Bij de nieuw ontdekte Burlington Coat Factory vinden we een enorme schat aan kinderkleertjes. Jammer dat we dit maanden gelegen niet al ontdekt hebben… aan de andere kant misschien maar beter ook.

Op dinsdag zijn we in Greenville te vinden. Het Reedy River Falls Park ligt er schitterend bij, vol bloesem en met een woest stromende waterval. De overvloedige waterval van de afgelopen tijd komt dit park echt ten goede. Het is lekker weer om wat rond te kuieren en foto’s te knippen met ons ‘nieuwe’ toestel, een oude Canon die we van mijn ouders cadeau hebben gekregen. Chretien’s bezoek zit er dan al weer op en op woensdagmorgen vertrekt hij, tegelijk met Rob, richting Atlanta. De tijd vliegt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s