Met dank aan Dolly

Dolly Parton's Imagination LibraryEnige tijd geleden hoorden we van de Dolly Parton Imagination Library, een mooi initiatief opgezet door countryzangeres Dolly Parton. Dit initiatief stuurt elke maand een gratis boek naar kinderen onder de 5 jaar die hiervoor zijn aangemeld. We waren erg benieuwd hoe en of dit zou werken en toen Alexander geboren was, hebben we hem aangemeld voor deze ‘boekenclub’.

In 1996 kwam Dolly met het idee dat alle kinderen in haar thuisstaat Tennessee toegang zouden moeten hebben tot boeken, die ze samen met hun ouders kunnen lezen. Dit voorlezen aan jonge kinderen door de ouders is namelijk een eerste opzet naar een liefde voor boeken, lezen en daarmee leren. Ze vond dat alle kinderen, rijk of arm, die kans moesten krijgen. Wat begon als een klein initiatief in een deel van Tennessee vond al snel gehoor in de rest van de staat en daarbuiten, en voila, de Dolly Parton Imagination Library was geboren.

Een echte klassieker!Gisteren zat het eerste boekje dan eindelijk in de brievenbus, de klassieker ‘The Little Engine That Could’. Ik heb het direct aan Alex voorgelezen en met zijn grijpgrage handjes had hij het boekje al snel te pakken. Niet alleen dit boekje valt in de smaak, ook de vele andere boekjes die zijn eigen bibliotheekje inmiddels rijk is. Met die liefde voor boeken zit het dus wel snor!

2 gedachten over “Met dank aan Dolly”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s