Tuinieren is een vak

Om van een appartementje op de vijfde verdieping te verhuizen naar een huis met een knots van een tuin vereist enige aanpassing. De grootste aanpassing is natuurlijk de hoeveelheid tijd die je in je tuin moet investeren om het een beetje ooglijk te houden. Nu vinden we allebei dat een tuin erg leuk is, maar we hebben er verder weinig verstand van hoe je het moet bijhouden. Dat in tegenstelling tot nagenoeg iedereen die in onze wijk woont, de ene tuin is nog mooier dan de ander en het gras bij de buren is inderdaad altijd groener.

Our little houseNu is dat niet geheel zonder reden: de regels, zoals opgesteld het wijkcomite, eisen dat je een enigszins verzorgde tuin voor je huis hebt liggen. Vorig jaar lukte dat nog wel min of meer, maar sinds Alexander in ons leven is, schiet het onkruid wieden er natuurlijk grotendeels bij in. Onlangs ontvingen we dan ook een brief dat “tijdens het rijden door de wijk was opgevallen dat uw bloemperken gewied dienen te worden. Indien u dit reeds gedaan heeft kunt u deze brief als ongeschreven beschouwen.” Maar de waarheid gebiedt me te zeggen dat we dit nog niet gedaan hadden.

Behalve de zitmaaier ontbreekt het in dit huis aan fatsoenlijk gereedschap om te tuinieren, dus we zijn bij de lokale Gamma eerst eens een schoffel gaan halen. Tijdens de zeldzame droge uurtjes in het afgelopen weekend, hebben we het meeste onkruid verwijderd en heeft Rob de tuin nog maar eens gemaaid. Het vochtige, warme weer zorgt er voor dat het onkruid binnen enkele dagen steeds torenhoog is. Nu was het niet zo dat onze tuin een vreselijke puinhoop was, maar in vergelijking met de buren mocht er inderdaad wel eens wat aan gedaan worden. Welnu, bij deze.

Overigens waren we niet de enigen die een brief van het wijkcomite hebben ontvangen. Andere mensen kregen er een met de melding dat hun “garage erg rommelig was, en als men er voor kiest om overdag de garagedeur open te hebben staan, dient men zorg te dragen voor een opgeruimd interieur.” Pffff…!

Eén gedachte over “Tuinieren is een vak”

  1. Wahahahahahhaaha, tegels erin, tuinkabouters en molens erop, een keertje per jaar afspuiten met gif en voila!!!

    Of zou je dan ook een brief krijgen? 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s