Zoo Parc Overloon

In het Brabantse Overloon ligt een dierentuin annex botanische tuin. We hadden er eerlijk gezegd nog nooit eerder van gehoord en omdat we met Alex nog wel een uitstapje wilden maken en omdat hij zo dol is op dieren, kozen we dit park als bestemming. Dinsdag was er een goede dag voor, het zou mooi weer worden en dat hadden de weermannen goed gezien: het kwik haalde de 30 graden.

Alex sees something interestingHet park is geen typische dierentuin. Er zijn voornamelijk kleine zoogdieren te zien in erg mooie habitats. Soms moet je even zoeken waar de dieren zitten, omdat ze zo de ruimte krijgen. Maar elk habitat kun je aan meerdere kanten bekijken, dus vroeg of laat krijg je het te bezichtigen dier in de smiezen. Zodra Alex de beesten in het oog kreeg, begon hij te gillen van plezier, een genot om te zien!

IMG_3287We komen zelf met enige regelmaat in dierentuinen maar ook wij werden verrast met enkele diersoorten die ons onbekend voorkwamen. Zo hadden we nog nooit een boomstekelvarken of witgezichtoeistitie gezien. Wat ook erg leuk was, waren een aantal gebieden waar je tussen de dieren door kon lopen. Zo konden we kangoeroes, wallabies, pelikanen, herten en nog heel wat andere dieren van dichtbij bekijken. Ook de vlindertuin deed zijn naam eer aan, overal fladderden ze rond. Het hele park was mooi aangekleed met bamboe en talloze andere planten, zodat je vaak tussen de hoge begroeiing door liep naar het volgende verblijf. Het was kortom een geslaagde dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s