De Hopduvel

In De HopduvelAan het eind van onze vakantie zijn we op de valreep nog een dag in Gent geweest en hebben daar onze vrienden Aster en Kurt gezien, samen met hun dochters Helena en Johanna. Ze hadden voor Alexander een loopfietsje meegenomen, een heel leuk ding waar hij direct enthousiast op reageerde! Zoals de laatste tijd wel vaker het geval is, gilde hij de hele tent bij elkaar toen Helena bij hem ging zitten om samen met het fietsje te spelen.

We hadden afgesproken om samen te gaan lunchen en onze Gentse vrienden wisten nog wel een leuk eetcafe dat we echt eens gezien moesten hebben. Zodoende volgden we Asters auto richting De Hopduvel. We reden eerst fout en toen de auto een tweede keer stopte en Aster kwam aansnellen, leek het er even op dat we het niet zouden vinden en een alternatief moesten zoeken. Maar een voorbijganger bood hulp: na even te informeren bleek dat het cafe zijn gevel geschilderd had en om onduidelijke redenen het bord bij de deur had verwijderd. We stonden er vlakbij!

In De HopduvelEenmaal binnen bleek al snel dat Kurt en Aster geen woord overdreven hadden, het was met recht een HEEL bijzonder cafe te noemen. Van boven tot onder stond het vol met de gekste dingen. De lampen waren geconstrueerd uit diverse geweien, stoelen en banken waren goud gespoten om het een barokke schijn te geven, beelden en afbeeldingen uit alle windstreken sierden zowel het cafe als het terras en overal stonden wandlange boekenkasten vol maffe boeken in verschillende talen. Echt de moeite waard om eens naar toe te gaan als je Gent nog eens aan doet.

De menukaart bestond feitelijk uit vele pagina’s vol bieren, gevolgd door een kort lijstje ‘slappe dranken’ en een handjevol gerechtjes die je kon bestellen. Maar zoals wel vaker het geval in Belgie, moet je je niet door eenvoud laten bedriegen. Achter de simpele namen gingen heerlijke hapjes schuil, vergezeld van een verfijnde presentatie die je hier in Amerika wel kunt vergeten. Rob heeft heerlijk gesmuld van een Oostends vispannetje en ik had zelf een niet te versmaden vegetarische quiche met geitenkaas en gekarameliseerde appeltjes. Ook Alexander vond het prima; hij zat in een antieke kinderstoel met telraam en liet met zijn gegil aan iedereen weten dat hij zeer tevreden was. Moest ik ooit nog eens een brochure voor de stad Gent maken, dan zou De Hopduvel zeker op de lijst met niet te missen plaatsen komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s