Vaderdag-weekend

Le met baby Claire

Eerder deze week hadden we met onze vrienden Le en Honggang afgesproken dat we op zaterdagmiddag samen zouden picnicken bij Lake Bowen. Hier ligt een speeltuin die nog redelijk schaduwrijk is en de omgeving, aan het meer, is een leuke setting voor een partijtje. Le en Honggang zijn sinds 6 weken trotse ouders van baby Claire en dit uitstapje was haar eerste echte, grote kennismaking met de buitenwereld. Opa en oma waren op bezoek, helemaal vanuit China, en kwamen mee om wat Amerikaanse cultuur op te snuiven. Ook grappig, met een stel Nederlanders en Chinezen iets typisch Amerikaans doen.

Hoe dan ook, we hadden allemaal het een en ander meegebracht, wij wat salades en chef Honggang had heerlijk gemarineerd vlees meegebracht. Opa en oma hadden lekkere gestoomde broodjes verzorgd, zodat we een bonte mix op tafel hadden staan. Een overheerlijke mix trouwens, want het smaakte verrukkelijk. In elk park waar je komt staan altijd wel een paar barbecues en Lake Bowen is wat dat betreft geen uitzondering. Het was een kwestie van de kolen opstoken en grillen maar. Toegegeven, dat was natuurlijk wel super-Amerikaans!

Alex met 'zijn' Chinese oma

Alex vond het prachtig in de speeltuin en was al snel dikke vrienden met ‘zijn’ Chinese opa en oma. Hij ging met hen naar de over het water scherende boten kijken en een ander gezin leende ons een bal waar ze een hele poos mee gespeeld hebben. Gefascineerd keek hij naar baby Claire, zo’n klein, broos mensje dat heerlijk lag te slapen. Voor ons ook bijzonder om te realiseren dat Alex niet zo heel lang geleden zelf ook zo’n hummeltje was!
De bries van het water maakte dat het allemaal net uit te houden was, want ik hoef eigenlijk al niet meer te melden dat het heet was. Dat is het hier namelijk elke dag, temperaturen die schommelen tussen 35 en 38 graden!

Op vaderdag hebben we van de relatief koele ochtend gebruik gemaakt om Alex in de achtertuin te laten rondhollen.

De steengroeve van Duplo

Om half negen dribbelde hij al in niks meer dan een zwemluier van het badje naar de zandbak. Tegen 11.00 zijn we richting Charlotte gereden en hebben in het Concord Mills winkelcentrum heerlijk rondgebanjerd. Een prachtig winkelcentrum, waar voor kleintjes ook het nodige te zien en te doen is. We hebben een beetje afgewisseld tussen leuke dingen voor Alex en een beetje winkelen. We troffen hier ook de Lego-winkel, die er overigens nog niet zo heel lang zat. Fantastisch om daar rond te struinen en natuurlijk konden we het weer niet laten om er iets mee te nemen. Een steengroeve met wel drie soorten voertuigen viel al snel in de smaak! Bij thuiskomst hebben papa en Alex het zaakje opgezet en de ‘vroem vroem’ was niet van de lucht.

Eén gedachte over “Vaderdag-weekend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s