Een zeer kindvriendelijk weekend

Geitjes voeren

Dit weekend, dat vanwege Labor Day (dag v/d arbeid) drie dagen duurde, hebben we Alex flink verwend door allemaal dingen te doen die hij leuk vindt. Op zaterdag zijn we eerst naar Hollywild geweest. Dit park sluit in de koelere maanden, dus waarschijnlijk was het ons laatste bezoek dit jaar. Het leuke hier is dat je de dieren mag voederen, dus we hebben een flinke zak diervoer gekocht en Alex zijn gang laten gaan. Dit ging in het begin heel goed, totdat Alex de boel zelf begon op te eten. Bah! Maar zelf had hij er niet zo’n problemen mee en stak oude stukken brood en korrels in zijn mond. Van de hapjes die we voor hem hadden meegebracht moest hij natuurlijk niets hebben. Ook de safaririt was weer prachtig, Alex bekeek het met grote ogen en vond het geweldig en een beetje eng tegelijk. Die grote runderen zijn ook zo gigantisch!

Op de schommel in Kids Planet

Op zondag zijn we naar een heel grote speeltuin geweest, Kids Planet, die in de buurt van het vliegveld ligt, dus op zo’n 25 minuten rijden. Het was ’s nachts flink afgekoeld, dus de ochtend was met 20 graden aan de frisse kant. De eerste keer dat we hier waren, was het zo heet dat we het binnen drie kwartier al voor gezien hielden. Maar deze keer was het heerlijk en Alex heeft zich lekker moe kunnen maken met klimmen, klauteren en schommelen. Het is toch geweldig dat zo’n enorme speeltuin geen cent entree vraagt! Een van de leukste dingen in Kids Planet is een aantal poortjes die water vernevelen en waar Alex maar onderdoor blijft rennen. Lekker verkoelend als het warm is, en als we tegen de middag weer vertrekken is het weer gewoon ouderwets heet.

Op maandag, Labor Day, zijn we ’s middags naar de Upstate Fair gegaan, een soort van kermis. Hier is voor de kleintjes genoeg te doen en we hebben Alex een paar ‘spelletjes’ laten doen. Met het vissen van een eendje heeft hij een bal gewonnen en met een dartpijltje gooien werden we een speelgoedslang rijker. Er was een hoop te zien en te doen en Alex vond vooral een of ander achtbaantje interessant. Toen hij de rit had bekeken en de karretjes stopten, holde hij naar de trap om zelf in te stappen. Maar hij was er nog veel te klein voor, iets waar hij het trouwens niet mee eens was. We kwamen wel een groot bad met rubberen bootjes tegen waar hij van de mevrouw die er bij stond gerust in mocht. Het sturen bleek nog een hele uitdaging en pas op het eind kreeg hij het een beetje door. Er dobberde een eendje in het water dat hij steeds wilde pakken maar het was natuurlijk steeds net mis. Het was wel lekker bij het water, want op de middag in de volle zon bovenop het asfalt was het weer flink afzien. ’s Avonds hebben we de Dag van de Arbeid nog wat in de praktijk gebracht en de auto gewassen en het gras gemaaid. De ochtenden en avonden beginnen koeler te worden en het is dan heerlijk om buiten te zijn!

Eén gedachte over “Een zeer kindvriendelijk weekend”

  1. Dat zijn leuke bootjes om in te varen, net botswagentjes op het water. Het vraagt wel wat stuurmanskunst en dat valt nog niet meer zo voor de eerste keer. Alex zal wel dol zijn geweest van al dat draaien, maar hij deed het toch maar weer.
    Knap hoor wat is het toch een pienter mannetje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s