B(r)abbelkous

In de weer met de kleertjes voor zusje

Het heeft even geduurd, maar Alex begint zo langzamerhand al aardig wat woordjes te zeggen. Hij kan al een poos geluiden maken die bij bepaalden dieren en dingen horen, maar nu kan hij ook benoemen wat hij ziet en begint dat ook spontaan te doen, dus zonder dat we hem vragen wat hij ziet. Woorden die hij al duidelijk kan zeggen zijn ‘boom’, ‘zon’, ‘maan’ en ‘schoen’. Ook niet onbelangrijk, het woordje ‘baby’.

Het enige waar hij nog moeite mee heeft, is wanneer woorden met twee medeklinkers beginnen. Meestal valt de tweede medeklinker dan weg. Zo wordt een bloem een ‘boem’, een klok een ‘kok’ en een kraan een ‘kaan’. Maar we komen er wel! Het is in ieder geval erg vermakelijk om hem te horen babbelen en iedere dag nieuwe dingen te horen zeggen!

Eén gedachte over “B(r)abbelkous”

  1. Wat leuk dat hij steeds meer begint te praten, straks kun je alles in twee talen uitleggen. Ook fijn dat hij al goed kan helpen met het opruimen van de nieuwe babykleertjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s