Drie en negen

Vandaag is Alex 3 jaar en Nova is 9 maanden en een paar dagen, dus tijd voor een check bij de kinderarts. Zoals altijd waren we zeer benieuwd naar de nieuwe data en nu we twee kinderen hebben, hoe die kleintjes met elkaar vergelijken (toen Alex dezelfde leeftijd had als Nova nu).

Samen opgroeien

Onze kleine baas is officieel 97 cm hoog en 13.47 kg zwaar, op de 50% lijn qua lengte dus, maar op de 25% lijn qua gewicht. Desondanks was de dokter zeer, zeer tevreden, Alex is kerngezond en gewoon tenger en gespierd. Hoewel we ons een beetje zorgen maakten om zijn magere voorkomen, is dat helemaal niet nodig. Zolang hij elke derde of vierde maaltijd, dan wel elke derde of vierde dag fatsoenlijk eet, krijgt hij genoeg binnen. Ook zijn bloeddruk werd genomen en was een tien met een griffel waard, dus het is weer op naar het volgende jaar. Van de lijst met ‘te behalen mijlpalen in het leeftijdsjaar van 3 naar 4′ kan Alex de meeste dingen nu al afvinken, dus de tweetaligheid heeft vooralsnog niet tot een achterstand geleid.

Nova was niet erg gediend van het gepruts aan haar lijf, niet door de verpleegster en ook niet door de dokter erna. De verpleegster noteerde gewicht en lengte, en nadien moest ik Nova met dokter Luci nog eens wegen want zij kon niet geloven welke cijfers de verpleegster haar liet zien. Nova’s groeicurve is namelijk identiek aan die van Alex en net als haar broer vlakt deze op precies hetzelfde moment af. Zat ze met 2,5 maanden nog rond de 80%, nu is ze gezakt naar 25% qua gewicht (in vergelijking met meisjes van dezelfde leeftijd). Haar lengte steekt ook op de 25%, dus ze is heel mooi in verhouding. In de afgelopen drie maanden is ze maar 200 gram zwaarder geworden, dus we zullen zien hoe de teller er rond haar eerste verjaardag bij staat. Alex kwam in dezelfde periode in 6 maanden tijd niks aan, terwijl hij natuurlijk wel steeds langer werd. Hoe lang blijven die twee elkaar nadoen?

Eén gedachte over “Drie en negen”

  1. Gefeliciteerd met de verjaardag van Alex. Fijn om een bevestiging te krijgen dat het goed gaat met jullie kinderen, het zou mij verbazen als de kinderarts tot een ander oordeel was gekomen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s