Een zoet paasfeest

Weten jullie nog dat het jaar net begon? En nu is het al weer april en bovendien Pasen! Op het kinderdagverblijf van Alex was het op Goede Vrijdag al feest. Er waren eieren verstopt die de kinderen mochten zoeken en in hun speciale emmertjes doen, er waren allerlei snacks om te snoepen, er waren leuke activiteiten rondom Pasen, kortom, het kon weer niet op. Het eieren zoeken had op Alex grote indruk gemaakt en toen Nova die kleurige dingen zag (en ook zag wat er in verstopt zat – CHOCOLADE!) was ze er ook direct helemaal weg van.

Vandaag is het de zaterdag voor Pasen en dus waren er weer veel plaatsen die festiviteiten hadden georganiseerd. De Bethel Assembly kerk, die dicht bij ons huis ligt, had ook een zogeheten ‘Easter egg hunt’ en er waren bovendien nog andere dingen om te doen. Het leek ons wel aardig om daar eens te kijken. Alex dook meteen op een springkussen en we kregen een lootje voor de kinderen waarmee ze kans maakten op een prijs. Nog voordat er aan de eerste eierenjacht begonnen werd, werden de prijzen voor de leeftijdscategorie 0-2 bekend gemaakt: bingo! Nova had een leuk mandje met twee flinke chocoladehazen te pakken.

Samen met mama is Nova vervolgens aan de zoektocht naar paaseieren begonnen. En tjonge jonge, het mandje zat binnen de kortste keren vol! Iemand van de leiding kwam snel een tasje brengen, zodat we de eieren daar in konden doen en snel verder zoeken. Alex was natuurlijk een beetje beteuterd, want hij snapte niet zo goed dat hij niet mee mocht doen. Maar we verzekerden hem dat hij ook nog aan de beurt zou komen. Gelukkig werden de eieren voor de kinderen van 3-6 niet lang daarna in het grote veld gestrooid. Samen met papa stond Alex in de startblokken. 5..4..3..2..1! Papa’s strategie werd direct overboord gegooid en Alex graaide naar alles dat hij vinden kon. Ook hij kwam met een flinke hoeveelheid eieren weer terug.

Er was een stand opgezet waar je gratis drankjes en snacks kon krijgen en toen dat achter de kiezen was en Alex nog een keertje op het springkussen was geweest, was het wel weer tijd om naar huis te gaan. We waren natuurlijk ook benieuwd wat er allemaal in de eieren verstopt zat. Het mag geen verrassing zijn: bergen snoepgoed. Dat gaat mooi in de trommel voor de komende weken!

Eén gedachte over “Een zoet paasfeest”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s