Wie is er klaar voor kerst?

De ene goedheiligman is geweest, de volgende lacht ons op elke straathoek toe. Aan kerst kun je niet ontsnappen in dit land: alle tuinen en huizen zijn versierd, de winkels staan vol met cadeaus en mensen die ze kopen, de kerstmuziek dreunt uit elke speaker die je tegenkomt. Als je niet van kerst houdt, zijn dit kwaaie tijden voor je.

Bij ons staat de boom al enkele weken, want traditioneel komt die tevoorschijn in het weekend volgend op Thanksgiving. De kinderen vinden het helemaal geweldig, zoals dat hoort, want ze weten dat als ze lief zijn, de kerstman over een poosje het nodige komt brengen. Ik sta toevallig op goede voet met Santa, dus ik weet dat het weer erg druk wordt onder de boom dit jaar.Nog even afwachten of Alex en Nova de komende weken engeltjes of bengeltjes zijn…

Een kersttraditie is de jaarlijkse kerstparade, waar drommen mensen op afkomen. We zijn er dit jaar voor het eerst naar toe geweest, met de juf van Alex samen. Miss Pam en Bella hadden het ook nog niet eerder gezien, dus we waren allemaal erg benieuwd wat er precies te zien was. We stonden in de buurt van het eindpunt, bij het treinstation van Spartanburg en het stond rijen dik. Met de kleintjes gingen we voor de meute zitten op de straat, zodat ze in ieder geval iets konden zien.

We moesten even geduld hebben voordat er iets te zien was, maar rond zeven uur kwam de politie voorop en de rest erachteraan. Het varieerde van rijk versierde wagens tot simpelweg bedrijfsauto’s die een bordje hadden opgehangen met een kerstwens erop. Er zaten ook drumbands tussen, soms nog flinke groepen die samen lekker veel herrie maakten. Al met al duurde het een goed uur voordat de hele stoet voorbij was. Weer een ervaring rijker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s