Een gevuld weekend

In tegenstelling tot wat het weerbericht aanvankelijk voorspeld had, was het dit weekend prachtig lenteweer. Daar moesten we van profiteren, want we hebben de laatste tijd al genoeg binnen gezeten. Ann had gevraagd of we zin hadden om mee te gaan naar de bibliotheek in Greenville op zaterdagmorgen, en dat gaf ons de gelegenheid om daarna een buitenactiviteit te plannen in ‘de grote stad’.

Met instrumenten in de weer in de Hughes Library in Greenville.

In de bieb was een muzikale interpretatie van het (in de USA) welbekende kinderboek ‘Click Clack Moo’ te zien en te horen. Het verhaal gaat over een boer, wiens koeien met behulp van een typmachine briefjes sturen waarin ze vragen om elektrische dekens. De boer vindt dat belachelijk en zegt ‘nee’, waardoor de koeien en later ook de kippen in staking gaan. Het is een grappig verhaal dat onze kinderen goed kennen, dus het was leuk om daar een aangeklede versie van te zien. Een dame uit het theaterleven las het verhaal met veel drama voor en een meneer met zeer veel ervaring op het gebied van percussie-instrumenten bracht het verhaal verder tot leven. De kinderen vonden het prachtig en luisterden ademloos. Aan het eind mochten alle kinderen die dat wilden een instrument vasthouden en erop spelen.

Behalve Wim en Ann waren ook Tony en Yasmine gekomen, en gezamenlijk zijn we gaan lunchen bij de Franse bakker. Dat was heerlijk en de enige reden om op te stappen, was dat de kinderen met z’n allen de tent aan het afbreken waren. We spraken af elkaar terug te zien bij de speeltuin tegenover de Greenville Zoo, waar het beredruk was. Iedereen was dolblij dat het eindelijk eens goed weer was, ook Adam en Annelies, die afgelopen oktober vanuit Gent hier naartoe zijn verhuisd. Zo kwamen we nog meer bekenden tegen en werd het een vrolijke boel. De kinderen konden naar hartelust rennen en spelen, tot alle ukjes uitgeput waren en dringend toe aan rust. Om half vier reden we naar huis en Nova sliep al snel.

Goed toeven in de speeltuin op zaterdag.

Op weg naar huis reden we langs de Starbucks voor een heerlijk kopje Caramel Flan Latte, en we zijn bij de bieb van Spartanburg een verse stapel boeken gaan halen. ’s Avonds hebben we met een kinderen gekeken naar het skispringen in Sotsji, een hele belevenis! Hopelijk kunnen ze eventjes zonder Dora en hun andere tekenfilms om te genieten van de vele prachtige sporten tijdens de Olympische Spelen.

Vanmorgen hebben we op ons gemak kunnen ontbijten om daarna de eerste voorstelling van The Lego Movie te bekijken in de bioscoop. Deze film is zeer te genieten voor kinderen en hun ouders, goed gemaakt, onderhoudend en bovendien grappig. De held van het verhaal maakt vele lastige situaties mee en moet geregeld knokken met de slechterikken, iets wat Alex met zijn hele wezen beleefde. Tot vier keer toe was hij helemaal in tranen omdat een van de ‘goede’ figuurtjes iets slechts overkwam (zoals bijvoorbeeld het poppetje wiens gezicht gewist werd met nagellak-remover), hij riep wild ‘BAM BAM BAM’ tijdens de gevechten en schopte daarbij met zijn benen en zwaaide met zijn armen, en af en toe riep hij ongerust ‘What happened?!’ als hij even niet begreep hoe het verhaal in elkaar stak en of het nog wel goed zat met de held. Aan het eind van de film zei hij dat hij het prachtig vond en thuis meteen met zijn Lego wilde spelen.

Zondagmiddag kwamen vriendjes Sarah en Paul vragen of de kindjes mee kwamen naar het speeltuintje op de hoek.

Helaas voor Alex zijn we eerst gestopt bij een restaurantje voor de lunch en daarna bij Publix om wat extra proviand in te slaan. De weersvoorspelling is verontrustend en vanaf maandagavond krijgen we echt winters weer met sneeuw en ijs op dinsdag en woensdag. Deze keer kunnen we blijkbaar een stevig pak verwachten, dus we weten nu al dat South Carolina enkele dagen op slot gaat deze week. Ik denk dat dinsdag, woensdag en donderdag de scholen dicht zullen zijn vanwege het weer. We houden jullie op de hoogte, maar als er niks op de blog verschijnt, is dat omdat de stroom is uitgevallen. Ook dat hoort bij het leven in SC!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s