Een rare week

Om 7.15 wilden ze vanmorgen de sneeuw al in. 🙂

De tumultueuze winter duurt nog even voort en wie vandaag naar buiten kijkt, zal moeite hebben om te geloven dat we twee dagen geleden zonder jas in de speeltuin waren en genoten van 19 graden in de zon. De lente leek zo dichtbij! Maar een winterstorm met de naam Leon kwam roet in het eten gooien, of beter gezegd sneeuw. Het diepe zuiden van de VS werd gisteren getroffen door een temperatuur die maar net boven het vriespunt was en daar kwam bovendien een groot gebied vol sneeuw, ijzel en winterse mix overheen.

Wij hadden het geluk dat het voornamelijk sneeuw was, elders in onze staat is vooral veel ijzel terecht gekomen. De scholen gingen gisteren om 11.30 dicht en het openbare leven kwam in de uren daarna bijna volledig tot stilstand. De noodtoestand werd uitgeroepen voordat de eerste sneeuwvlok ook maar gevallen was. Rond een uur of 15.00 was het dan zover… kleine sneeuwvlokjes dwarrelden door de lucht. In de uren daarna bleef het vallen, tot een uur of 8, 9 ’s avonds.

Alex maakt er meteen een spel van.

Je kon direct merken dat er buiten sneeuw lag door het vreemde licht in huis. Vanmorgen vroeg was het aanmerkelijk licht toen we uit bed kwamen. School voor beide kinderen was geannuleerd dus we hoefden niet vroeg op te staan. Natuurlijk stonden de kinderen al voor 7 uur naast ons bed, dus echt uitslapen zat er niet in. Rob checkte de weg buiten: ijs. Geen moment om uit te proberen hoe goed of slecht de wegen elders waren, want we weten dat er maar zeer weinig materieel is om sneeuw en ijs te bestrijden in ons gebied en de machines die er wel zijn, komen zeker niet bij ons langs. Er zat niks anders op dan te wachten tot het voorbij is. Gelukkig ging de zon al snel uitbundig schijnen en smolt veel rommel gauw weg, zodat Rob even na 10 uur vanmorgen toch naar zijn werk toe kon. Het komt vanmiddag zelfs een tijdje boven nul, dus wie weet komt het leven morgen weer op gang. Een ander scenario is dat de gesmolten sneeuw opnieuw aanvriest als de temperatuur vanavond en vannacht weer diep onder nul gaat, wat morgenvroeg opnieuw voor problemen zorgt, alsook de nodige annulaties en sluitingen. We zullen het nieuws in de gaten houden!

UPDATE: Ook op donderdag blijven de scholen de hele dag dicht.

Eén gedachte over “Een rare week”

  1. Het is bij jullie meer winter dan bij ons. Wij hebben vandaag zelfs de zon gezien. Voor de kinderen is sneeuw een feest, volgens mij vinden ze het vast niet erg om een dagje thuis te blijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s