De scholen zijn weer begonnen

Deze slimmerik is vandaag voor het eerst naar Kindergarten!

Ik weet het nog goed toen ik zelf naar school ging. De eerste week hingen er overal banners met deze fameuze tekst om automobilisten erop te attenderen dat vele fietsende scholieren weer dagelijks op de weg te vinden zouden zijn. Het lijkt nog niet zo lang geleden… maar er is toch degelijk een heleboel tijd verstreken. Vanmorgen is onze oudste zelf voor het eerst echt naar school vertrokken!

Het is wel heel anders. Waar wij met de fiets gingen, wordt hij met de auto gebracht. Niet omdat het zo ver is, maar omdat het absoluut onveilig is om hier een kind met de fiets naar school te laten gaan. Daar zijn de wegen hier niet op ingericht en de automobilisten krijgen doorgaans een hartverzakking als ze een fietser of voetganger op de weg zien. De andere optie is met de bus naar school, je weet wel, de grote gele schoolbussen die je kent van televisie. Maar dan moet het arme kind op een ongoddelijk uur vertrekken en is het aanmerkelijk later thuis. Nee, we zullen hem met plezier halen en brengen, zeker nu hij nog zo klein is. Want met vijf jaar is het misschien al een hele vent, uiteindelijk is hij pas vijf jaar.

Het zijn overigens lange dagen. De school begint om 7:40 en eindigt om 14:15. Dit is elke dag van de week, dus ook woensdag. Niks een middag vrij! Ontbijt en lunch op school, dus vanmorgen is Alex met zijn eerste lunchtrommeltje van huis gegaan. Hij gaf geen krimp, hij was zo enthousiast om eindelijk te mogen beginnen. Hij kijkt er al weken naar uit en heeft geen traan gelaten. Dag mama. Een hele dikke knuffel, een kus en weg was hij. Het einde van een tijdperk en de start van een nieuw. Het is mooi dat hij het met twee handen aanpakt en niet kan wachten om te leren, ook al is het voor mama best even slikken.

Dit weekend hoorde ik Alex tegen zijn zusje zeggen dat hij voortaan langer naar school ging, dat hij een grote jongen was en dat ze hem zou gaan missen. En nadat papa en Alex vanmorgen vertrokken waren, zei Nova: “Now it’s just us two girls.” Kijk eens aan.  Een waarheid als een koe, zowel van de 5-jarige als de 3-jarige. Zo klein en toch al zo wijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s