Nog een keertje feest

Op de laatste dag van de zomervakantie mocht Alex uitkiezen wat we gingen doen. Hij hoefde er niet lang over na te denken; hij wilde naar Chimney Rock om zijn verzameling stenen uit te breiden. Zodoende vertrokken we richting de bergen van North Carolina, waar dit kleine maar betoverende dorpje ligt. Het is een plaatsje waar we al komen sinds we hier net woonden en het heeft nog niets aan magie ingeboet.

In de gem mine.

Na een lunch zijn we de ‘gem mine’ ingedoken. Hier koop je een emmer zand en ga je aan een bak met stromend water zitten. Je schept zand uit je emmer in een zeef, houdt de zeef in het water en als het zand is weggespoeld, blijft je schat over: kristallen en andere speciale stenen. Het is een geliefde bezigheid voor veel mensen en ik kan me niet herinneren dat ik dit in Nederland of Belgie ooit gezien heb. Misschien heeft het te maken met de ‘gold rush’ van lang geleden en het idee dat je een klompje goud zou kunnen vinden. Nova deed voor de eerste keer ook echt mee (vorige keren dat we dit deden vond ze het niet zo heel interessant) en samen hebben ze een behoorlijke verzameling ‘gems’ gevonden.

Klimmen, klauteren en spelen in Chimney Rock.

Met een zak vol stenen zijn we vervolgens langs de Rocky Broad River gaan wandelen (en klauteren). Het is altijd avontuurlijk langs dit water, al klimmend over bruggen gemaakt van enorme keien en genietend van de prachtige uitzichten, welke kant je ook op kijkt. Het was een drukke dag, want het Dirty Dancing festival had ook plaats dus er was veel volk op de been. Mocht je het gemist hebben in eerdere berichten over Chimney Rock, in dit gebied is veel van de beroemde film opgenomen.

Veel bekende scenes zijn geschoten in en om het naast Chimney Rock gelegen Lake Lure. Ondanks onze vele trips in dit gebied waren we nog nooit op het water geweest. Het was gisteren bijzonder warm en ook erg vochtig, dus een verkoelende rondvaart klonk ineens erg aangenaam. Lake Lure is een aangelegd meer en om hier te kunnen wonen moet je diep in de buidel tasten. Tijdens onze rondvaart (af en toe meer een race-vaart) hebben we ontzaglijke paleizen gezien, een topper van 16 miljoen met sprookjesachtige uitzichten. Ook kwamen we op de plaats waar de waterscene uit Dirty Dancing is opgenomen (wanneer Baby de lift moet leren) en waar de hoofdrolspeelster een watermeloen een stenen trap op sjouwt. Het was niet moeilijk om de bewuste beelden voor de geest te halen! Aan het eind van de rondvaart viel Nova in slaap en dat was het moment om huiswaarts te keren. Een heerlijke dag, al moeten we nu gaan bedenken waar we de vele stenen uit de gem mine een plaatsje moeten geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s