De eerste week zit erop!

Op de vroege morgen van de eerste schooldag!

De eerste week van Kindergarten is al weer achter de rug! Alex vindt het schitterend en is elke dag thuisgekomen met een smiley op zijn ‘gedragskaart’. Dat is niet vreemd want hij vindt naar school gaan ontzettend leuk en neemt het ook serieus. Elke dag is hij met zijn lunchtrommel van huis gegaan en heeft er braaf van gegeten. Zelfs bij navraag of hij niet liever iets wilde kopen in de schoolkantine, was het een ferm en overtuigend ‘nee’. De lunch moet van mama komen! We zullen zien hoe lang hij dat blijft volhouden. Het menu op school staat overigens ook vol met gerechten waar hij helemaal niet van houdt, dus ik ben niet heel erg verbaasd. In tegenstelling tot de meeste kinderen houdt Alex niet van hotdogs, hamburgers, corndogs, tater tots, mac & cheese en peanut butter & jelly boterhammen. Daarvoor mogen we ons wel fijn in de handen knijpen!

Alex zit aan tafel 5 en had precies 1 kindje in zijn klas die hij nog kende van zijn jaar in Pre-K. Daar kwam gisteren plotseling verandering in toen zijn vriendinnetje van vorig jaar werd overgeplaatst naar zijn klas. Alex was er zeer gelukkig mee, al had hij in de tussentijd alweer een nieuw meisje gevonden. De dames zullen het onderling moeten uitvechten, denk ik. Elke dag krijgen we veel verhalen te horen, de meeste heel plausibel maar soms ook een beetje fantastisch (of waarschijnlijk erg aangedikt). Toen ik hem op woensdag kwam halen, zei Alex dat een ander kindje zijn lunchtrommel helemaal had leeggegeten. Uiteindelijk bleek dat een ander jongetje een paar zonnebloempitjes had gepakt. Dat was dus lang zo dramatisch niet als onze boef aanvankelijk deed voorkomen!

Het afzetten en ophalen gaat ook goed. Het is wel flink drukker, dus ’s middags gaat mama al een half uur voordat de school uit is in de rij staan. Dan staan er al zo’n 30 auto’s te wachten! Gelukkig gaat het ophalen elke dag een beetje sneller nu het ritme erin begint te komen. Daar zijn we blij om, want met temperaturen van 35 graden (en gevoelstemperaturen van 40 graden) is het geen pretje om lang in de auto te moeten zitten.

Alex is ook begonnen aan de ‘100 book challenge’. Dat is een project waarbij studenten worden gestimuleerd om 100 boeken zelf te lezen. Alex heeft er al flink wat gedaan, dus die honderd boeken hebben we binnen de korste keren gehaald! Het schooljaar is goed begonnen en het ziet er florissant uit. We hebben er zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s