Terug in de tijd

We hebben inmiddels weer een aardige achterstand opgebouwd met filmpjes, dus ik heb besloten weer een blogpost te maken waarin we oude beelden verzamelen. Sommige dingen zijn al bijna 3 maanden oud!

Alex heeft voor zijn verjaardag, van papa en mama en opa Jos en oma Toos samen, een prachtige Lego-trein gehad. Daar wordt nog altijd elke dag mee gespeeld.

Oma kon het niet laten om voor 6 januari nog een kleinigheid te geven, omdat ze net voor Alex zijn verjaardag weer terug naar Nederland moest. Zodoende kreeg Alex nog een dino-excavatie kit, een blok pleister waar plastic dinosaurusbeenderen in verstopt zitten die je met de meegeleverde werktuigen moet uitgraven. Dit is een tijdje een ware obsessie voor Alex geweest en hij heeft een stuk of zeven van deze kits uitgegraven; de resultaten pronken op zijn kamer.

Het kinderfeestje was wederom bij Pump It Up, en ook daarvan bestaan nog wat bewegende beelden. Behalve de gebruikelijke aanwezigen waren ook schoolvriendinnetjes Monica en Faith aanwezig. Zijn 3e meiske, Loren, kon er jammergenoeg niet bij zijn.

Het duurde eventjes voordat de kinderen de karaoke-machine van Santa doorhadden, maar daarna hebben ze al aardig wat ‘gezongen’. Nova kan al net zo goed zingen als mama!

Alex kan inmiddels al vrij behoorlijk lezen en ligt mijlenver voor op het niveau dat voor hem in Kindergarten ‘vereist’ is. Het is wonderlijk om te zien hoe je kind deze vaardigheid machtig wordt en sinds dit filmpje is hij al weer heel wat vooruit gegaan. Met name non-fictie ligt hem goed; gedreven door een honger naar kennis ploetert hij zich door boeken van 3rd en 4th grade (voor de leeftijdscategorie 9 en 10 jaar).

Een paar weken geleden wilde Nova ineens leren snijden. Gewoon, net als papa en mama met mes en vork eten. We hebben het kinderbestek dus uitgebreid en er wordt flink geoefend. Het ziet er toch makkelijker uit dan het is!

Een paar weekenden geleden zijn we in het kindermuseum van Rock Hill geweest, een klein maar leuk plaatsje waar we nog niet eerder geweest waren. Het museum is gevestigd in een pand dat voorheen een bank was.

Nova’s liefde voor ballet duurt onverminderd voort en ze heeft nog altijd les van juf Lauren, die elke week een uurtje naar de school komt. Nova kent inmiddels al heel wat pasjes en is de braafste leerlinge van de klas. Ook thuis danst ze wat af!

In februari zouden we te maken krijgen met sneeuwval van epische proporties. De noodtoestand werd afgekondigd, de supermarkten waren leeggeroofd en iedereen was zo goed als mogelijk voorbereid op de dagenlange problemen die zouden volgen. Dat bleek uiteindelijk allemaal reuze mee te vallen, maar voor de kinderen was het allemaal bijzaak. Wat voor hun telde was dat het ging sneeuwen, en bij het zien van de eerste vlokken renden ze naar buiten om kristallen te vangen. Bij het krieken van de volgende dag stond Alex al bij de achterdeur om een sneeuwman te mogen bouwen, de zon was nog niet eens volledig op. Je hoort in het filmpje de inzet van de dooi al.

De bobcat van Alex wordt steeds kleiner en ook Nova past nog maar net op haar elektrische Dora-auto. Toch hebben de kinderen nog altijd de grootste pret met hun voertuigen. Tenminste… er zijn wel eens momentjes dat het even iets minder leuk is, zoals bijvoorbeeld wanneer Alex met zijn bobcat moet wachten tot Nova gepasseerd is. Oh, wat een verdriet! Gelukkig was de belofte om helemaal solo op een filmpje te mogen voldoende om hem weer aan het lachen te krijgen.

Ook in de speeltuin hebben de kinderen ons niet echt meer nodig om zich te amuseren; dat kunnen ze prima zelf!

Misschien geven de drukke beelden een idee van wat een kermis het in Gatlinburg is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s