Lang leve maaltijdcheques!

Een zeer handig papiertje!In Belgie bestaat iets erg handigs dat we in Nederland niet kennen: maaltijdcheques. Deze cheques zijn in te wisselen tegen voedingsmiddelen en krijg je meestal als een extra aanvulling op je salaris. Ik kreeg ze toen ik nog bij Luminus werkte en tegenwoordig ontvangt Rob ze ook van zijn werkgever. Het idee is dat er per cheque 1.09 van je brutosalaris wordt ingehouden en dat je voor elke gewerkte dag vervolgens een cheque ontvangt met een waarde die varieert tussen 2.50 en 6.00 (netto).

Nu we afgelopen week weer even in Belgie waren, lagen er drie maanden aan maaltijdcheques voor Rob klaar. Die hebben we goed besteed aan boodschappen voor een aantal dagen, maar vooral aan enkele broodnodige zaken die we in Amerika niet kunnen vinden: goede koffie en goede chocola.

Terwijl Rob aan het werk was, ben ik een paar keer naar de supermarkt gelopen om daar flink wat koffie en Cote d’Or in te slaan. De mensen achter mij zullen wel gedacht hebben dat we een zeer vreemd dieet volgen, maar dat deert ons niets. Wij kunnen voorlopig weer fatsoenlijke koffie drinken!

Eén gedachte over “Lang leve maaltijdcheques!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s