Wat een rommeltje

Op de rommelmarkt.Op woensdag is het heel vroeg dag. Ik heb met Vicki afgesproken om naar de vlooienmarkt in Pickens te gaan en behalve dat het nog een eindje rijden is, moeten we er al op tijd zijn. Haar kerkgenote Phil gaat mee en zij heeft het nodige te verkopen, dus we moeten zorgen dat we er op tijd zijn om een tafel te bemachtigen. Zodoende sta ik om 4.45 naast mijn bed en komt Vicki me kort voor half zes ophalen.

In de duisternis rijden we naar een tankstation een stukje verderop waar we Phil en al haar spullen ophalen. Vicki heeft een flinke auto, maar die zit aan het eind van het verhaal van boven tot onder vol met spullen. Volgeladen rijden we naar Pickens, via de mooi gelegen highway 11 die temidden van de natuur ligt. Al voor zeven uur staan we de gehuurde tafel vol te stapelen met Phils spullen en de markt is nog niet officieel begonnen of ze heeft haar eerste verkoop al te pakken.

Terwijl Phil bij haar tafel blijft, gaan wij de rommelmarkt op. Het is in de open lucht en is zo’n 3/4 mijl lang, een behoorlijk stuk dus. We lopen langs de vele marktkooplui en je kunt weinig bedenken dat hier niet te krijgen is. Er zijn mensen die groenten en fruit verkopen, wapens, glaswerk of gewoon wat ze nog op zolder hadden liggen. Sommige mensen struinen gewoon wat rond en anderen zijn op zoek naar een verloren gewaand stukje antiek en hopen voor enkele centen iets waardevols te kopen.

Makkelijk en lekker… Chinees!Vicki heeft een lijst met spullen die ze hier hoopt te vinden, maar in tegenstelling tot succesvolle bezoeken in het verleden kan ze vandaag niet zo veel vinden. Als de markt tegen de middag is afgelopen is Phil enkele spullen armer, maar echt veel heeft ze niet verkocht. We pakken zodoende alles weer in en stapelen de auto opnieuw vol. Op weg naar huis stoppen we bij een klein restaurantje om te lunchen. Phil trakteert met het weinige geld dat ze vandaag verdiend heeft. Het is al bijna half vier als ik weer thuis ben en Rob belt niet veel later om te zeggen dat hij in tegenstelling tot eerdere plannen toch thuis komt eten. Omdat ik daar geen rekening mee heb gehouden besluiten we Chinees te halen. Net als bij de afhaalchinees in Nederland krijg je voor twee personen een enorme berg voedsel mee, dus daar hebben we vrijdag ook nog plezier van!

Plaats een reactie