Een ochtend babysitten

Emma.Op maandagavond belt Vicki om te vragen of ik haar wil helpen. Ze moet op dinsdag naar het ziekenhuis voor een catscan en wil de kleine Emma liever niet meenemen. Zodoende vraagt ze of ik wil babysitten terwijl zij in het ziekenhuis is. Natuurlijk is dat geen probleem.

Dinsdagmorgen gaat al vroeg de telefoon en vertelt Vicki dat Emma ziek is. Ze heeft al enkele keren overgegeven en wil weten of ik liever van het babysitten af zie. Wat mij betreft mag ze de kleine meid gewoon komen brengen en even na achten komt een lachende Emma de voordeur binnen.

Hoewel ze er niet ziek uit ziet, heb ik toch de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Op zo’n moment komt het goed uit dat de eigenlijke bewoners van ons huis zelf jonge kinderen hebben. In de kleerkasten op de kinderkamers liggen voldoende dekentjes en slabbetjes om ongelukjes mee op te vangen. De dekentjes liggen op de bank en we zien wel waar het schip strandt. Omdat Emma in de auto nog ziek is geweest, vraagt ze eerst om een schoon shirt. Gelukkig heeft Vicki het nodige achtergelaten en kan ik de kleine meid schone kleren aantrekken.

In de anderhalf uur die volgen, wordt Emma nog verschillende keren ziek. Maar als het eenmaal achter de rug is, lacht ze weer en gaat ze vrolijk verder waar ze mee bezig was. De bezorgde ouders bellen verschillende keren om te vragen hoe het met hun kleine meid is. Ze hebben hun dochter keurig opgevoed, want als ze het mis voelt gaan vraagt ze zelf om een handdoek. Het is ongelooflijk om te zien hoe makkelijk kinderen hun ongemakken weer te boven komen! Daar kunnen we als volwassenen nog iets van leren.

2 gedachten over “Een ochtend babysitten”

  1. Ja, inderdaad! Ze spugen en spelen weer vrolijk verder! Hoe vaak heb ik me daar bij lars over verbaasd…………..
    Ik voel me, als ik moet spugen, altijd heel ziek en zielig, minstens twee dagen lang………hihi!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s