Memorial Day weekend

Rusland wint het songfestival… jammergenoeg.Zaterdag heb ik Rob even na zessen weer opgehaald van het vliegveld. Met een paar collega’s was hij vanaf Atlanta naar Greenville gereden, zodat hij uiteindelijk iets vroeger op het vliegveld was dan wanneer hij in het vliegtuig gestapt was. Eenmaal thuis stond de finale van het songfestival inmiddels online en konden we zien hoe Rusland, tot onze teleurstelling, er met de overwinning vandoor ging. Waarschijnlijk zouden er een groot aantal landen problemen krijgen met hun gastoevoer indien Rusland niet zou winnen. Wij hebben er anders ook geen verklaring voor.

Op zondag hebben we eerst een aantal praktische zaken afgehandeld. Het gras stond inmiddels weer behoorlijk hoog, zeker vergeleken met dat van de buren die hun veldjes allemaal erg netjes bijhouden. Nadat de koelkast ook weer gevuld was, zijn we in de stad gaan zoeken naar mooie handdoeken voor mijn ouders. Vooral mam heeft hier talloze mooie handdoeken gezien voor belachelijk lage prijzen en ze heeft ons op een missie gestuurd om voor haar een stapeltje uit te zoeken.

Op maandag was het Memorial Day, een dag waarop alle militairen die voor hun land gesneuveld zijn worden herdacht. De Amerikaanse vlaggen zijn op deze dag nog talrijker dan normaal. Ter ere van deze dag heeft iedereen vrij, iets wat in de VS niet verschrikkelijk vaak voorkomt. Wij gebruiken hem om ’s morgens naar Hollywild te gaan, de dierentuin in Inman. Even na negenen staan we al binnen, als het nog niet al te warm is en nog rustig in het park. Er is al weer het een en ander veranderd in het park sinds de vorige keer dat ik hier was. De twee kleine tijgertjes zijn uit elkaar gehaald maar in plaats daarvan zijn er wel twee berenjongen te bewonderen. Wat een snoesjes!

Weinig dingen zijn zo lekker als vers brood.Even voor de middag rijden we weg uit Inman richting het centrum van Spartanburg. In de buurt van East Main Street ligt Panera, een broodjeszaak die zelf brood bakt en ook verkoopt, dus dat moeten we een keer gezien hebben. We lunchen er met een kop soep en een vers broodje, heerlijk! Vers brood is zo’n gemis, ik begrijp niet dat de Amerikanen genoegen nemen met het supermarktspul dat ze hier overal hebben. Panera ligt overigens in een winkelcentrum waar we nog niet eerder geweest zijn, dus we lopen rustig een poosje rond en wippen wat winkels binnen. Het is overal heerlijk stil, iets wat we niet verwacht hadden op een vrije dag als deze. Ook de straten en snelwegen zijn bijna leeg, dus je kunt erg ontspannen rondrijden. Zo zou het iedere dag mogen zijn! De afgelopen dagen heeft het kwik de 30 graden bereikt en ook de rest van de week lijkt het zo warm te blijven, dus het is hier al volop zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s