Vampierenliefde, deel 2

De filmposter van Twilight.Nog niet zo lang geleden schreef ik een stukje over mijn aangewakkerde belangstelling voor het fenomeen Twilight. Deze boekenreeks staat op het punt om tot een daverend slot te komen als het laatste deel a.s. zaterdag eindelijk te koop is. De media struikelen over elkaar heen om te berichten over dit boek en de verfilming van het eerste deel, dat in december in de bioscoop te zien zal zijn. Als de kassa’s rinkelen, luistert men immers aandachtig.

Omdat ik nieuwsgierig was, had ik Twilight besteld. Om ergens een mening over te hebben, moet je tenslotte wel weten waar het over gaat. Oei, oei, oei, waar ben ik aan begonnen! Binnen een dag had ik het boek uit en heb ik Rob ’s avonds meegesleept naar de boekhandel om deel 2 en 3 te halen. Ook die boeken had ik binnen een mum van tijd gelezen en ik moet bekennen dat ik inmiddels net zo halsreikend uitkijk naar het laatste deel als miljoenen anderen.

Het succes van Twilight is  een wonderlijk fenomeen. De boeken hebben nou niet echt een hoogstaand literair gehalte en sinds wanneer willen mensen ineens lezen over vampieren? Maar de meeslepende romantiek tussen de hoofdpersonen raakt met name een gevoelige snaar bij de vrouwelijke lezers, van wie velen hun hart verpand hebben aan Edward, de mooie maar gevaarlijke vampier aan wie Bella haar hart verloren heeft.

Als je op internet zoekt naar recensies over het boek die geschreven zijn door lezers (‘fans’), kom je veel liefdesverklaringen tegen. Meisjes en vrouwen uit het hele land verklaren de fictieve figuur Edward hun onvoorwaardelijke liefde. En ik dacht nog wel dat alleen zwangere vrouwen last hebben van op hol geslagen hormonen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s