Baby-update

Baby Hanssen, week 22.Dat de tijd stilstaat en tegelijkertijd vliegt, hebben we vandaag maar weer eens ontdekt. We zijn erg ongeduldig tot het eind van de zwangerschap eindelijk in beeld komt, maar desondanks waren we vandaag al weer aan een nieuwe controle in het ziekenhuis toe en is het eind van de 5de maand in zicht. Al met al gaat het toch verschrikkelijk snel!

Vandaag kreeg ik van de zuster te horen dat de uitslag van de AFP test van vorige maand negatief is. Dat houdt in dat er geen afwijkingen zijn geconstateerd en dat de baby blaakt van gezondheid. Ook mijn waarden werden weer keurig gemeten. Een bloeddruk van 129/64, een mooie hemoglobinewaarde van 12.8 (die moet op dit moment tussen de 11 en 16 liggen) en een keurig glucosegehalte. Een te hoog glucosegehalte duidt eventueel op zwangerschapsdiabetes of preeclampsie, maar daar hebben we gelukkig geen last van. Verder was ik in de afgelopen maand ruim 2 pond aangekomen, dus een tien met een griffel wat betreft onze gezondheid. De zuster vraagt altijd een aantal (standaard) vragen en daar kwam deze keer bij of ik al last had van vroege weeen en of ik de baby al kan voelen bewegen.

De dokter die we deze keer hebben leren kennen was Susan Marik, een vriendelijke dame met een druk schema, want ze liet ons wel vrij lang wachten. Behalve het luisteren naar de mooie hartslag van ons zoontje werd deze keer ook mijn groeiende buik opgemeten en die zat met 23 cm precies op het gemiddelde.  We hebben dokter Marik een heel stel vragen gesteld dus ze kon merken dat we ons goed geinformeerd hadden. Gerustgesteld konden we haar kantoor weer verlaten. Alles is perfect en over een maandje mogen we weer terugkomen.

Eén gedachte over “Baby-update”

  1. Geweldig dat alles zo goed gaat met moeder en zoon. En ook met vader, neem ik aan, maar daar lees ik in dit bericht niets over.
    Hopelijk verloopt de tweede helft van de zwangerschap net zo voorspoedig als de eerste.

    Groetjes, ook van Jan.
    Marleen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s