Droogte

Al lange tijd gaat het zuiden van de VS gebukt onder grote droogte, door hoge temperaturen en een schrijnend gebrek aan regen. Van grote, diepe meren blijft weinig meer over en kleine stroompjes zijn lang geleden al volledig opgedroogd. Afgelopen week was ons wat regen beloofd, maar die is niet gekomen (of elders gevallen, dat kan ook). Alles en iedereen verlangt naar water!

Zo ziet het eruit als Fay langs komt.Vorige week teisterde orkaan Fay uit categorie 1 Cuba en later, als tropische storm, is ze over Florida getrokken. Dit tumultueuze front is nu aan het rondtrekken en zorgt voor regenval… zeer veel regenval, gepaard gaand met onweer en tornado’s. Er zijn inmiddels al 13 dodelijke slachtoffers gevallen. Zo ga je dus van het ene naar het andere uiterste.

Vanaf vanmiddag en voor de rest van de week zouden wij ook te maken krijgen met Fay, of wat daar van over is. Er trekken imposante wolkenpartijen over en de luchtvochtigheid is erg hoog en zeer onplezierig. Maar… tot op heden is er nog geen druppel gevallen. We zullen dus nog moeten zien of de zo gewenste regen daadwerkelijk komt.

Update: Niet lang na het schrijven van bovenstaand bericht is er een zwaar regen- en onweersgebied overgetrokken en het ziet er naar uit dat het pas na woensdag weer droog wordt. Er is inmiddels gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen en voorzichtigheid is geboden.

Update 2: Ook dinsdag staat in het teken van het weer… Voor de county Spartanburg geldt een tornadowaarschuwing, dus dat betekent binnen blijven en een veilige plaats zoeken. Als dat mijn etentje van vanavond maar niet in het honderd gooit!

Eén gedachte over “Droogte”

  1. Hallo hier een berichtje uit Meijel. En is het etentje gisteravond doorgegaan of was het weer toch nog spelbreker. Is het nog stormig daar of is de tornado gaan liggen. De groetjes!!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s