Waarheen leidt de weg?

Soms rijden we in het weekend wel eens een eindje een onbekende kant op, om te zien wat we daar zoal tegenkomen. Op die manier kom je soms verrassende plaatsjes tegen en uitzichten die je in reisgidsen waarschijnlijk niet zult vinden. Onlangs waren we in Greenville en zijn we een eindje naar het zuidwesten gereden, op zoek naar de Victoria Mall. Deze zou gelegen zijn in het plaatsje Easley.

Van Greenville naar Easley kwamen we vele leuke (winkel)hoekjes tegen dus dat beloofde wat! Easley zelf, echter, was weinig meer dan enkele straten waar je met veel moeite een simpele supermarkt kon vinden, laat staan een hele overdekte mall vol winkels. Dat viel helaas tegen, maar de weg er naar toe had al veel goedgemaakt. Zo leek het gehucht erg op zo’n dorpje uit een oude western film, met veel saloons en cowboy-achtige toestanden. Het treinspoor dat het dorpje in tweeen spleet, maakte het beeld compleet.

The Southern Sportsman.Dit weekend zijn we eens vanaf Boiling Springs verder highway 9 richting het noorden gevolgd. Dit doen we wel eens vaker als we naar Wal-Mart gaan, maar dat is maar een klein stukje. We waren eens benieuwd wat daarachter eigenlijk lag. Welnu, Boiling Springs is een heuse wereldstad vergeleken met wat daarna nog allemaal komt. Highway 9 naar het noorden is in feit de ‘road to nowhere’. Je komt eerst langs Lake Bowen, dat nog de nodige toeristen trekt, maar daarna houdt het wel min of meer op. De plaatsjes zijn nog kleiner dan Blacksburg, waar we onlangs naar de rodeo zijn geweest.

Vlak voor het einde van de wereld, dat blijkbaar New Prospect heet, kwamen we een leuke ‘sport’winkel tegen. De Southern Sportsman klonk ons zo pittoresk in de oren dat we wel even binnen moesten wippen. Voor de deur had een lokale politicus een feestje georganiseerd om zijn eigen herverkiezing in de senaat veilig te stellen. Binnen kwamen we terecht in de bijzondere wereld van populaire sporten in het zuiden van dit land: sportvissen, boogschieten (op wild), jagen (op wild) en alle bijpassende kleding en hulpmiddelen die je daarbij maar kunt verzinnen. Aan de muur hingen ontelbare dierenkoppen die met succes neergeknald zijn. Tja, het moet je smaak maar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s