Bluegrass

Toen we in december onze intrek namen in dit huis, kwamen we er al heel snel achter dat er in het hele huis geen wekkerradio te vinden was. Samen met wat andere noodzakelijkheden (lakens en handdoeken bijvoorbeeld) zijn we die op onze eerste avond gaan kopen. Onze wekkerradio is maar eenvoudig, dus er zit geen cd-speler in. Dat maakt ons ’s morgens bij het wakker worden afhankelijk van de beschikbare radiostations.

Wekkerradio.Een logische gedachte is dat als je in een land woont dat zo groot is als Amerika, het aanbod van muziek enorm moet zijn. Verrassend genoeg is dat niet zo. Sterker nog, in Nederland en Belgie is het aanbod een stuk gevarieerder. Een reden daarvoor is dat radiostations zich vaak beperken tot één soort muziek en alle artiesten draaien die binnen dat genre vallen. Daardoor komen steeds dezelfde liedjes eindeloos vaak voorbij.

Om de een of andere reden worden ochtendshows gevuld met heel veel gezever. Omdat we in het religieuze zuiden van het land wonen, is dat meestal een combinatie van gebeden, bijbelquotes en ander geprevel. Niet echt iets om wakker van te worden. Sinds een tijdje hebben we een erg lokale zender (WNCW) gevonden die ’s morgens bluegrass muziek draait.

Bluegrass is een muziekgenre dat sinds de late jaren 50 bestaat en geworteld is in Europese en Afro-Amerikaanse muziek. Typische instrumenten binnen deze muziek zijn o.a. viool, banjo, akoestische gitaar en mandoline. Het is vrij drukke muziek die aanleunt tegen country, maar waar de instrumenten een hoofdrol spelen. De liedjes zijn zonder uitzondering opgewekt en zodoende een stuk beter geschikt om je je bed uit te jagen. Een mooi voorbeeldje vind je in het YouTube-filmpje hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s