Benzine-mysterie

De benzine is op!Nu we trotse autobezitters zijn kunnen we eindelijk gezellig mopperen over de files, de gebrekkige rijstijl van medeweggebruikers en vooral: de torenhoge benzineprijzen. Net als je denkt dat je alles hebt meegemaakt, doet zich weer iets nieuws voor dat je eens achter je oren doet krabben. Op dit moment proberen we te begrijpen hoe de prijzen aan de pomp precies in elkaar zitten.

Toen we hier net kwamen wonen was de prijs van een gallon benzine $2.84 en de prijs van een vat ruwe olie net onder de 100 dollar. In de afgelopen 9 maanden is de prijs van een vat ruwe olie gestegen naar $147 en de benzine naar $3.86. Maar dan! In de laatste maand is de prijs van een vat ruwe olie weer gedaald naar 98 dollar, dus verwacht je dat de prijs van de benzine ook weer dik onder de 3 dollar zit. Wie legt me uit waarom de prijs voor een gallon op dit moment $3.46 is?

Tot gisteren betaalden we trouwens $3.33 bij onze supermarkt Ingles, die daarmee in de wijde omtrek de goedkoopste was. Om onverklaarbare redenen ging de prijs van benzine ineens met sprongen omhoog (sommige pompen naast Ingles vragen op dit moment $3.59) dus toen wij, net als veel andere mensen, de tank nog snel even wilden vullen bij Ingles, kwamen we voor de verrassing te staan dat er geen benzine meer was! Aan alle pompen hingen trieste briefjes met de melding: ‘no more gas’. Pfff… het lijkt wel oorlog!

Update: Inmiddels is de toestand zo erg dat de meeste pompen in onze buurt geen benzine meer verkopen. Uitverkocht! De enkele pompen die nog leveren, verkopen het goedje voor 5 dollar of meer. De situatie is zo beroerd dat we het nationale nieuws gehaald hebben. Waarom dit deel van het land zo panisch reageert op Ike is eigenlijk een raadsel. Onze tank zit nog voor een kwart vol, precies genoeg om deze week mee op het werk te komen. Maar plannen voor tripjes zitten er even niet in, totdat de benzineprijzen weer op een normaal niveau zijn. Zo denken meer mensen er over, want het was gisteren verdacht rustig op de wegen voor een zaterdag!

2 gedachten over “Benzine-mysterie”

  1. Ik heb gallon/liter en dollar/euro eens vergeleken en daarbij kom ik uit dat wij hier in België toch wel $7,96 per gallon betalen hoor, da’s nog altijd 2,4 keer zoveel! Gelukkig zijn de afstanden evenredig korter dan bij jullie, dus dat zal het totale prijskaartje wel gelijkmaken, denk ik. Ikzelf heb het trouwens ook al eens meegemaakt dat er door wegenwerken geen bevoorrading meer kon gebeuren aan het tankstation met dezelde briefjes aan de pompen als gevolg. Dan begin je je wel af te vragen wat je zou doen indien er echt nergens meer benzine meer te krijgen zou zijn en wat indien de benzine zodanig duur zou worden dat het enkel nog door hele rijken aangekocht kan worden? Toch wel een akelig gevoel moet ik zeggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s