Happy Halloween!

Gisteren hebben we al even kunnen oefenen, maar vanavond was het dan echt zo ver: Halloween! Sinds 17.45 heeft de bel achter elkaar gerinkeld en hebben er een heleboel verklede kinderen aan de deur gestaan om met behulp van de kreet ‘Trick or Treat!’ om snoepjes te bedelen. Op de vroege avond zijn het vooral de allerkleinsten die zeer koddig zijn in hun kostuumpjes en een beetje verlegen een snoepje komen halen.

Een peuter-pompoentje.Vrijwel alle kinderen komen onder begeleiding van hun ouders, die zich keurig op de achtergrond houden. Zij trekken in groepen door de wijk, te voet of met de auto, en bij alle huizen waar het buitenlicht brandt (een teken dat kinderen welkom zijn om snoepjes te halen) wordt er aangebeld. De papa’s en mama’s houden vanaf de weg een oogje in het zeil. Je merkt een groot verschil in opvoeding: sommige kinderen nemen bedeesd een of twee snoepjes uit de schaal en zeggen beleefd ‘dank u wel mevrouw’, andere kinderen graaien een handvol en zijn al weer bijna de tuin uit als ze nog net ‘happy Halloween’ roepen.

We hadden vorig weekend al wat versieringen aangebracht, wat nepgrafzerken in de tuin en een stel bloederige handen op de voordeur. Deze handen bleken vanavond onweerstaanbaar, bijna alle kinderen moesten even voelen of het echt was. Een jongetje vroeg: “Wie is er aan het doodgaan?” Ik antwoordde hem dat hij er snel achter zou komen omdat hij de volgende was. Toen keek hij me toch even met verschrikte ogen aan.

Ik moet bekennen dat ik er een beetje tegenop zag, die parade van verklede kinderen aan de voordeur. Tenslotte was het de bedoeling dat ik dat samen met Rob zou doen, die verkleed als De Man Met De Zeis de deur zou opendoen. Maar Rob was vanmiddag al richting Belgie vertrokken dus dat feest ging niet door. Achteraf bleek het toch wel een leuke ervaring te zijn, al was ik dan alleen. En bovendien belden Joost en Cristina me nog op, omdat ze het zo sneu vonden dat ik vanavond alleen zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s