Geluk zit in een klein… treintje

Nog geen tijd om op de rails te wachten

Alex houdt van drie dingen: Elmo, Bob de Bouwer en Thomas de Trein. Als Alex ergens treinen ziet of de gelegenheid krijgt om met een treinset van Thomas te spelen, is hij helemaal in de wolken. Sterker nog, je moet van goede huize komen om hem er weer bij weg te slepen. Met de baby op komst vroegen we ons af of het een idee is om Alex zijn eigen Thomas treintafel cadeau te doen. Er komen een heleboel feestdagen aan (om hem steeds een onderdeeltje te kunnen geven) en het geeft hem iets te doen als ik straks met de baby bezig ben. Dat was althans ons idee.

Onlangs waren we eens aan het kijken wat het zoal kost, die Thomas de Trein toestanden. En dat was even slikken, want laten we het maar gewoon eerlijk zeggen: het is schreeuwend duur. Terwijl we de vele verschillende onderdelen op internet aan het bekijken waren, was Alex in tranen. Hij zag alle plaatjes en probeerde wanhopig om ze van het computerscherm te grijpen. O, wat wilde hij dat graag hebben!

Toen we opa en oma Meijel vertelden over de tranen die gevloeid waren, keek oma eens in haar spaarpot en vond daarin een mooi bedrag om voor Alex zijn eerste Thomas spullen te kopen. Zo gezegd, zo gedaan en we werden vandaag door de post verrast met een flinke doos vol rails en treintjes. Alex was buiten zichzelf van blijdschap en kon maar met moeite wachten tot alle onderdelen uitgepakt waren. Hij is er inmiddels al een uur mee zoet en er klinkt veelvuldig een dolgelukkig ‘toet toet!’ door de kamer. Lang leve Thomas!

Eén gedachte over “Geluk zit in een klein… treintje”

  1. Dit is een hele leuke serie, ik heb er van genoten. Alex blijft mij verbazen, hij weet precies waar alles voor is, het bruggetje maakt hij open, de treintjes in de remise, de wagonnetjes aan elkaar koppelen.
    Hij weet heel goed wat hij wil en trekt Rob erbij om duidelijk te maken dat hij moet komen kijken. Zo leuk hoe hij met het openen van de doos helpt, de plakband van zijn handjes probeert te verwijderen. Ik ben heel goed het weekend in gegaan. Tot binnenkort.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s