Efteling en zo

De Nederlandse weermannen moeten denk ik nog maar eens op cursus want sinds we hier zijn hebben ze de voorspellingen nog niet vaak goed gehad. Voor maandag stond half bewolkt weer op het programma en zo’n 13 graden, een prima dagje voor een bezoek aan de Efteling bijvoorbeeld. Het was ’s morgens wel mistig maar dat zou wegtrekken dus we lieten ons niet ontmoedigen door de nevelige aanblik.

Maar na een paar uur was het nog steeds mistig en het leek wel kouder te worden in plaats van warmer. Aan het eind van de middag waren we ronduit verkleumd! We zochten dus maar zo veel mogelijk dingen op waar we naar binnen konden. Met Alex zijn we tot twee keer toe in het Carnaval paradijs geweest, in de caroussel en het stoomtreintje. Ook het sprookjesbos vond hij erg mooi, vooral de paddestoelen. Hij beleefde alles heel anders dan vorig jaar. Deze keer vond hij de wolf van de wolf en de zeven geitjes maar eng, net als de draak die de goudkist bewaakt. Maar de sprookjesboom en de dansende schoentjes vond hij dan weer erg mooi. Bovendien kon hij mooi zijn woordenschat oefenen op de vele dingen die hij zag.

Het was een erg leuke dag, alleen veel te koud. Ook Alex was helemaal koud, we hoopten maar dat hij er niks aan over zou houden. ’s Avonds voelde hij erg warm aan en hebben we hem kinder-ibuprofen gegeven. Hierop heeft hij goed geslapen, maar ’s morgens was het duidelijk dat hij koortsig was. Van onze plannen om naar het spoorwegmuseum in Utrecht te gaan kwam dus niks. We moesten naar het consulaat in Amsterdam en zijn dus maar halsoverkop in de trein gesprongen terwijl opa en oma op de zieke Alex pasten. Tegen een uur of een waren we weer terug en Alex was tegen die tijd al weer aardig opgeknapt. Maar de rest van dag mocht hij toch nog lekker ziekjes zijn, met dvd’s op de bank, een pyama aan en vooral heel veel knuffels van iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s