Cottonwood Trail

‘Het is weer bijna zomer!’ horen we overal om ons heen, maar wij hopen vurig dat het qua weer niet nog warmer wordt dan het nu al weken is. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer de temperatuur nog onder de 30 graden is geweest, eigenlijk is het elke dag tussen de 35 en 39 graden, bloed- en bloedheet. Alex is overdag met geen bezem naar buiten te krijgen, hij heeft gewoon last van de warmte en dat is natuurlijk niet vreemd met zulk weer. “Ate niet buiten, Ate binnen, deur dicht,” zegt hij dan.

Deze zondag zijn we dan ook niet zo ver van huis geweest zodat we ’s morgens al vroeg de Cottonwood Trail konden wandelen aan de oostkant van de stad. Het blijft een heel erg mooi stukje natuur en bovendien is het een perfecte afstand voor Alex. Nova hing in de carrier bij papa op de buik lekker te slapen. Voor Alex hadden we een emmertje en schepje meegenomen en hij heeft onderweg de nodige emmers gevuld (en ook weer geleegd, gelukkig). Ondanks het vroege uur was het toch al flink zweten!

Het was weer genieten van het stuk boven de wetlands, het stikte van de kikkers, kreeftjes, libellen, vogels en andere beesten. Vanwege het vrij natte voorjaar stond er meer water dan we ooit eerder gezien hadden en de natuur was bovendien bijzonder weelderig. Op meerdere plaatsen groeiden de waterplanten royaal over de vlonders heen. En deze tijd van het jaar kun je ook goed zien waar het pad zijn naam aan te danken heeft. Op veel plaatsen lagen de witte, katoen-achtige vlokken op de grond, een heel bijzonder gezicht!

Eén gedachte over “Cottonwood Trail”

  1. Het weer gaat van het ene uiterste in het andere, gelukkig kunnen jullie toch nog even heerlijk naar buiten naar de cottonwoord trail. Alex met zijn emmertje, dan heeft hij deze keer de wandeling goed af kunnen maken. Ik kan me wel voorstellen dat hij de warmte ook niet echt opzoekt en dat hij fijn binnen blijft. Kan hij fijn koken, tekenen enz enz.
    Ik kijk uit naar de foto’s van de wandeling, ik ben benieuwd hoe hoog het water staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s