Knal boem beng

We hebben bepaald geen gelukkig jaar als het op verzekeringen aankomt, want we moeten nogal eens aanspraak maken op onze maatschappij Allstate. Met Thanksgiving was ’t het onverwachte ‘plezier’ van een zogeheten hit-and-run waarbij iemand onze auto geramd had zonder een berichtje achter te laten, eerder dit jaar waterschade na een fikse storm, medische schade na de geboorte van Nova en afgelopen week is de bliksem ingeslagen waardoor tv, dvd speler, printer/scanner, koffiezetapparaat en garagedeur allemaal kapot zijn en vervangen moeten worden.

Donderdagmiddag zag het er buiten erg dreigend uit en jawel, zo rond de tijd dat Rob naar huis komt uit zijn werk barstte het los. Een storm met onbeschrijflijk veel bliksemslagen, pal boven ons huis. Net voor Rob de auto parkeerde hoorden we een enorme knal vlak boven ons hoofd, we schrokken er behoorlijk van. Twee tellen later kwam Rob door de voordeur naar binnen, de garagedeur deed niks meer. De stroom was ook al verschillende keren uitgevallen, telefoon en internet deden niks meer. Ook op televisie konden we niet kijken wat voor weer we nog konden verwachten en in de loop van de volgende dag ontdekten we dat ook de printer en de dvd speler de geest gegeven hadden. Maar het ergste van alles: het koffiezetapparaat was kapot, en we konden eerlijk gezegd wel een koppie gebruiken.

Onze leverancier AT&T kan ons alleen maar melden dat aan de reparatie van het probleem (het herstellen of vervangen van een hoofdkabel) wordt gewerkt, maar we zijn op het moment dat ik dit schrijf (offline) al voor de 4de dag afgesloten van de wereld en de oplossing lijkt nog zeker tot maandagavond op zich te laten wachten. Deze blog wordt gepost zodra we weer online zijn, dus daaruit kun je zelf afleiden hoe lang het uiteindelijk heeft geduurd.

Update (8 juni): inmiddels is het woensdag en AT&T heeft ons medegedeeld dat de verbinding hoogstwaarschijnlijk vrijdag weer hersteld zou zijn. We zouden dat negen dagen zonder telefoon en internet zitten. We laten meer weten zodra er weer nieuws is.

Eén gedachte over “Knal boem beng”

  1. In tegenstelling tot het bericht over Nova, is dit een heel verontrustend bericht. Jullie zullen wel vreselijk geschrokken zijn. Gelukkig zijn jullie niet persoonlijk getroffen, Het laat wel opnieuw zien hoe kwetsbaar je bent tegen natuurgeweld. Het is niet te hopen dat dat vaak voorkomt, want dat is verschrikkelijk balen.
    Ik hoop dat we elkaar weer snel kunnen spreken on-line via skype.
    Het allerbeste en ik hoop dat jullie snel weer koffie kunnen drinken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s