Peuterpraat

Nu Alex volop aan het praten is, kunnen we elke dag genieten van de manier waarop hij de wereld beleeft en beschrijft. Vaak besef je dat zo’n uk heel goed observeert wat je allemaal doet, en dat vervolgens op geheel eigen wijze vertaalt naar andere situaties. Bovendien husselt hij Nederlands en Engels prachtig door elkaar. We lachen heel wat af tegenwoordig! Een paar voorbeeldjes staan hieronder.

Een bobcat, zomaar aan de overkant van de straat

Onlangs lag Nova te slapen in haar ‘wiegje’ (een Sleeper Rocker van Fisher Price). Alex bekeek haar eens en zei: “Nova doet het niet meer. Nova nieuwe batterij nodig.”

Vanwege de blikseminslag hebben we nogal wat nieuwe apparaten moeten kopen, waaronder een televisie, een mooie Samsung van 46 inch (116 cm). Om er voor te zorgen dat Alex er vanaf blijft, zeggen we tegen hem dat het kapot kan gaan en dat hij dan niet meer naar zijn geliefde Mighty Machines kan kijken. Maar de kleine boef heeft de oplossing al paraat: “Nieuwe televisie kopen!”

Onlangs kondigde hij aan dat hij ging timmeren met een ‘hammer’ en ‘nail-tjes’.

Alex herkent al veel logo’s. Hij roept op de juiste momenten ‘koffie’ (bij het zien van een Starbucks logo), ‘UPS’ (als de bruine bus weer eens door de wijk rijdt en ‘Costco’ als we bij de bewuste groothandel parkeren. Bij Costco komt hij sowieso graag, soms kondigt Alex aan dat we er maar gauw naar toe moeten: “Papa auto, mama auto, Nova auto, Ate auto, papa sturen, Costco toe.”

Een bobcat die aan de overkant van de straat het gras maaide, deed vanwege de droogte nogal wat stof opwaaien (letterlijk dan). Alex keek ernaar en constateerde verbaasd: “Bobcat stofzuigen bos!” Toen ik later zei dat ik ging stofzuigen, keek Alex meer dan verheugd. “Bobcat stofzuigen!” Hij zag het al helemaal voor zich dat de bobcat zijn speelkamer kwam fatsoeneren…

Alex houdt van muziek, maar niet altijd. Als je een liedje zingt dat hem niet aanstaat, zegt hij: “Nee mama, ander liedje.” Als hij muziek wil horen, draait hij de radio op zijn speelkamer helemaal open en trilt het huis bijna uit elkaar. We moeten hem nog even leren dat de volumeknop meer dan een stand heeft.

Het filmpje heeft trouwens geen woorden nodig om te laten zien wat Alex graag uitspookt in de speelkamer… rotzooi maken natuurlijk!

Eén gedachte over “Peuterpraat”

  1. Een leuk verhaal, waar ik Alex helemaal in herken. Alex is ook zo lief naar zijn zusje. Altijd een feest om naar te kijken.
    Het zal niet mee vallen om de energie van Alex in te tomen. Wanneer hij niet buiten kan spelen moet hij zijn energie toch kwijt. Fijn dat je dan naar het zwembad kunt gaan.

    Wat leuk dat Alex zo dol is op muziek, ook nog harde muziek. Houdt hij nog steeds van dansen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s