Delicious

Een mooie dag om appels te plukken

Vandaag zijn we naar de Nivens farm gereden in Moore. Vorig jaar zijn we daar in oktober geweest toen alles al volop om Halloween en Thanksgiving draaide. Vandaag was het echt nog allemaal te doen om de appeloogst. Alex wist blijkbaar nog van vorig jaar dat er iets interessants te doen was in het winkeltje, want daar wilde hij naar toe. Er rijdt binnen een treintje rond en net als vorig jaar stond hij er ademloos naar te kijken. En niet alleen hij, ook Nova stond het met grote ogen te volgen. We hebben vervolgens kaartjes gekocht voor een ritje met de tractor en een zak om appels te plukken in de boomgaard (waar je met de tractor naar toe rijdt).

Het was nog redelijk vroeg in het seizoen dus niet zo druk en dat was goed te merken. Vorig jaar duurde het erg lang voordat we een zak met appels bij elkaar geplukt hadden, vandaag was de klus vlot geklaard! En leuker nog, de rijpe appels hingen ook laag in de bomen, zodat Alex er gemakkelijk bij kon. Nova stelde zich tevreden met het plukken aan blaadjes. We konden Alex deze keer uitleggen dat hij ten eerste niet de appels van de grond moest pakken en ten tweede dat hij bij het plukken naar grote appels moest zoeken. Dat deed hij hartstikke goed en later op de dag heeft hij heerlijk van een zelfgeplukte appel zitten eten.

De Thomas alfabet trein

Aansluitend aan het appelplukken, zijn we naar Toys R Us gereden. Daar was vandaag tussen 11 en 13 een ‘playdate with Thomas’. We waren wel benieuwd wat dat precies inhield, behalve dan dat al het Thomas speelgoed met 25% korting verkocht werd. Er stond een tafel met wat nieuwe koopwaar rond de Day of the Diesels film die net uit was, verder kleurplaten en krijtjes. Alex ging zitten en begon meteen ijverig te kleuren. We waren eerlijk gezegd wat teleurgesteld, voor iets waar je met de post voor uitgenodigd werd, leek het ons nogal karig allemaal. Maar twee tellen later kwam er een dame aan die voor Alex een speeltje tevoorschijn toverde en een stapel papier bijeen graaide. Thuis zagen we pas goed wat het allemaal was: een memory spel, een poster met stickers om te plakken, een pet om zelf te kleuren, nog meer kleurplaten… maar de klapper was de Thomas alfabet trein met een waarde van 25 dollar! Toch de moeite dat we even binnengewipt zijn! Het sluit heel mooi aan bij de alfabet training waar we nu mee bezig zijn en het is een heel nuttig ding. Die Alex toch, voor het geluk geboren die boef van ons!

Eén gedachte over “Delicious”

  1. Dat lijkt me een gezellig dagje uit. Je kunt met Alex overal naar toe, hij weet overal de hoofdprijs te scoren. Volgens mij is hij dolgelukkig met zijn nieuwe treintje. De reeks wordt steeds meer uitgebreid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s